vrijdag 29 september 2006

Extreme make-over

Wat doe je als je bijna geen haar meer hebt van jezelf en je wil toch een volle coupe??? Pimp your collega weet raad! Zet hem voor een plant, maak een foto en hup! Klaar is Clara.....uuuuh Robin! Sorry beste collega.... Hij kan het wel hebben hoor hahahah we klieren elkaar af en toe voor de dagelijkse portie humor bij ons op het werk. Maar een cappucino iedere morgen voordat ie op route gaat, en een Metro krantje voor onderweg en verder hoor je hem niet meer;))) Robin is trouwens onze klusser bij ons op de stichting voor iedereen die hem kent.

Ooievaars trend

Ze worden steeds vaker gesignaleerd in de stad, of misschien heb ik er eerder niet opgelet, maar de ooievaars zijn terug! Deze week heeft ie bij ons in de straat weer een baby bezorgt!!! Vind ze wel lachen eigenlijk! Sommige mensen zijn zelfs zo creatief om nep barsten op het glas te maken hahah. Leuke trend, toch?

maandag 25 september 2006

De beste 28

Jammer maar helaas, maar voor mij is de fotowedstrijd ten einde..... Maar.... ik behoor toch tot de 28 beste inzendingen van 600, en dat alleen is natuurlijk al leuk!

zondag 24 september 2006

Cirque!

Ons hoofddoel van het bezoek aan Brussel was de voorstelling Allegria van Cirque du Soleil. Na een eerder bzoek aan Cirque, 2 jaar geleden, waren we vast van plan om nog eens naar een andere voorstelling van hun te gaan. Omdat ik zelf in het bestuur van de personeelsvereniging zit, lag het dus voor de hand dat ik dat bij gelegenheid ging organiseren. Zo gezegd zo gedaan. Rond 15.30 arriveerden we vanuit de stad bij de gigantische witte tent, wat op zich al mooi is om te zien. Zoals we van Cirque gewend zijn, was ook dit weer een spectakel voor oog en oor! Fantastisch! Bij gelegenheid ga ik beslist nog eens! Onbeschrijfelijk gaaf. Het heeft niks met circus in de ouderwetse zin met dieren van doen, (die zijn er zelfs niet eens bij) maar theatrale acrobatieke nummers en humoristische clownacts om op te vullen. Echt geweldig!

Hip

Onderweg in een van de straatjes kwamen we een of ander museum achtig iets tegen waar je (gratis!) naar binnen kon om even rond te neuzen. Er waren allerlei superhippe "jurken" te zien die van allerlei niet gebruikelijke materialen gemaakt waren. Bijvoorbeeld plastic flessen, plastic eir lepeltjes, of zoals hier op de foto van bovenkantjes en lipjes van blikjes, bij elkaar gehouden door paperclips. Gaaf om te zien! Of ie ook lekker zit en staat betwijfel ik, maar et zag er leuk uit! Origineel bovendien!

Brussel

Afgelopen zaterdag waren we een dagje in Brussel! Vroeg op weg zodat we in de loop van de morgen daar konden arriveren. Helaas wa de navigatie helemaal goed ingesteld zodat we pas bij Brussel verbinding hadden met de sateliet, nadat ik hem had ge-reset.! Gelukkig op tijd want Brussel is nou niet bepaald een fijne stad om doorheen te rijden... We reden zelf naar Brussel voor een personeels activiteit omdat er te weinig plek in de bus was, en bovendien anders hadden we eerst in zeeland moeten opstappen. Onderweg hadden we via sms (leve de gsm!) al doorgekregen dat we rond 11 uur onze collega's konden treffen bij het centraal station, want daar had de bus iedereen gedropt. Erna Max en Kim stonden al op ons te wachten dus we konden gelijk de hort op. Samen met Hein en zijn vrouw (Ingrid?) dronken we eerst een bakkie en toen kuieren door Brussel. Als eerste de Grote Markt op!

vrijdag 22 september 2006

Streetfighter!

Onze Moor is gewond! Van de week, na hun logeerpartijtje in het asiel is Moor weer na een paar dagen naar buiten gegaan. Het was mooi weer, maar blijkbaar toch een rede om in gevecht te gaan met een buur-kat. Of natuurlijk een gevecht om het territorium. Althans dat denken we want de neus van Moor is behoorlijk gehavend uit de strijd gekomen! Maar Moor zou Moor niet zijn als zijn middagdutje gewoon door ging! Lekker een keer op de zolder in de vensterbank achter het gordijn. Schijnt en heerlijk knus plekje te zijn want onze Sophie ligt daar ook graag!

Trugkieke

Om terug te kijken in oude berichten klik in het linke gedeelte op "Archives" of op de maand van keuze. Op de hoofdsite zelf worden namelijk maar een beperkt aantal berichten weergeven. Als er meer berichten op geplaatst worden dan mogelijk verschuifd het oudste bericht naar het archief. Weten we dan ook weer!

Reacties en grotere foto's

De weblog is nieuw voor de meesten, en nog niet helemaal vertrouwd, ook niet bij mij trouwens. Net als in een nieuw huis is het wennen de eerste weken. De reacties bijvoorbeeld. Slechts 1 reactie tot nu toe, van iemand die gegokt heeft en goed gegokt! Inderdaad, klik op het woord "comments" ( onde de berichten zie je een zinnetje als"# posted by Martin @ 9/20/2006 10:48:00 PM 0 comments dan dus op het laatste woordje comments klikken) en volg de stappen. De foto's kun je groter maken door er simpelweg op te klikken, kan altijd handig zijn! De plaats van de foto in de tekst is als ik hem via internet geplaatst heb nog an te passen bv links of rechts, maar als ik de weblog via mijn photo gsm update, kan ik niks qua lay out aanpassen. Dat soort dingetjes ontdek je vaak al doende dus.... proberen maar gewoon! Enne...... een reactie is altijd leuk!!!

woensdag 20 september 2006

Foto wedstrijd

Omdat er tussen mijn foto's van de afgelopen jaren best voltreffers zitten (al zeg ik het zelf) heb ik wat foto's ingestuurd naar verschillende online fotowedstrijden. Niet geschoten is altijd mis tenslotte! Van alle wedstrijden waarnaar ik heb ingestuurd, heeft alleen www.jeleukstefoto.nl iets laten horen.... De actie loopt nog tot 1 oktober en dan is e winnaar bekend. Uit de 600 inzendingen zit ik in ieder geval tot nu toe bij de beste 40! Deze foto heb ik ingestuurd. Tot 1 oktober vallen er iedere dag 4 foto's af tot er 1 door de jury overblijft. kijk dus eens op de site onder "wedstrijden" en dan op het oranje woordje "Hier" klikken om te zien wie er nog over is. Over het algemeen, zo heb ik gemerkt, wordt de site eind van de middag ververst. Zal ik de 100x70 vergroting op canvas winnen??????

dinsdag 19 september 2006

Voorbij


De vakantie is weer voorbij! Gisteren weer aan het werk gegaan en gelukkig was het niet meteen gekken huis op kantoor. Een goed begin is tenslotte het halve werk! Op maar de volgende vakantie...

vrijdag 15 september 2006

Laatste loodjes


Het zit ds weer bijna op voor ons hier, morgen gaan we weer naar huis. Nog even over de bazaar lopen en aan de haven een hapje eten, en dan laten we marmaris voor wat het is. Ik geloof niet dat ik hier nog eens kom, we hebben lekker kunnen relaxen en bruin kunnen bakken, maar volgende keer ergens anders denk ik.

woensdag 13 september 2006

Niks


De hele dag niks doen behalve eten, drinken en zonnen is alles wat we doen. Op dit moment zitten we aan de haven om een vorkje te prikken. Het is nog een hele kunst om ergens bij andere mensen te gaan zitten want het is erg rustig met touristen.

dinsdag 12 september 2006

Oversteek


Vandaag de oversteek gemaakt naar het altijd leuke rhodos. Hoewel leuk... Eigenlijk is het helemaal niet meer leuk zo toeristisch is het geworden! We waren er een jaar of 10 terug, maar wat een verschil zeg! Maar toch leuk als dag trip en om weer gezien te hebben.

maandag 11 september 2006

Appartement


Het appartement waar we zitten is basic maar op zich niet onaardig. Ligt gunstig, alleen de bedden hadden wat zachter gemogen en een dikker kussen had ook heen kwaad gekund. Maar we houden het wel uit met lekker niks doen in de zon! Zo rond de 30 graden is niet onaardig toch? Op de foto ons app.

zondag 10 september 2006

Alles goed


Ja dat is eigenlijk het enige wat we nu kunnen melden. Reis is goed gegaan en app. Is best aardig. De komende dagen smeren en keren!

zaterdag 9 september 2006

Snel


Super snel in check! Heen rij en in 3 minuten gebeurt! Marmaris here we come!

Shop


Wat doe je al thuis de woonkamer leeg is en je pas om 1645 moet vliegen? Shoppen in rotterdam natuurlijk! Zo gezegd zo gedaan!

vrijdag 8 september 2006

Leeg...

De geruchten zullen al wel weer de ronde doen; die mannen gaan weer verhuizen! Niks is minder waar! De keet staat beneden leeg omdat ze komende week de parket vloer komen doen. Maar onze koffers zijn zo goed als gepakt, zo staat r tenminste nog iets in de kamer. wij peren hem maar turkije!

donderdag 7 september 2006

Je zal als kat maar zo gesandwiched worden zeg..... aanrijding door een fiets! De PZC schreef hierover: ........Toen de kat overstak, kon de fietser hem niet ontwijken; doordat het dier bij de botsing vast kwam te zitten tussen de voorvork en de spaken, sloeg de Middelburger over de kop. De fietser liep daarbij schaafwonden op; hij heeft zich bij de EHBO laten behandelen.Pogingen om de kat te bevrijden mislukten. Een toevallig passerende brandweerman waarschuwde zijn collega’s in Oost-Souburg; die wisten de kat los te krijgen door de spaken van het wiel door te knippen.

Terug


De zomer lijkt terug in het land te zijn! Hier in middelburg in ieder geval. De komende dagen wordt het alleen maar beter! Gelukkig voor de thuis blijvers want wij zitten komende week in Marmaris. Even lekker een week niks doen in de zon.

woensdag 6 september 2006

WWW


Ja het is zover, met de nieuwe weblog hier is ook het nieuwe adres van kracht geworden, www.martinjanse.nl is een feit! De domein naam bleek nog vrij te zijn, en laten we eerlijk zijn, het staat natuurlijk altijd leuk nietwaar?

Wekkerrrrrrrrrr

Nee, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr doet ie niet, deze hippe wekker! Vogel geluiden, bosgeluiden, krekels, een uiterst vriendelijk muziekje, deze wekker doet alles om je relaxed wakker te laten worden in plaats van EEEEE EEEEE EEEE EEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het geluid begint oook heeeeeeeeeeeeel zacht en groeit in 6 minuten tijd tot de genste sterkte om wakke te worden, en.... nu komt het, de ingebouwde lamp bootst een opkomende zon na! Vanmorgen vroeg ging de wekker, nog eigenlijk iets te zacht af, maar we werden beide dromerig wakker op een gegeven moment toen het geluid wat harder werd en slaapdronken dachten we echt dat het echte vogels waren hahahah Edwin dacht dat er een vogel in de schoorsteen gevallen was en ik vroeg me af waar ik was met die vogels...... Het moet niet gekker worden. De lamp had ik blijkbaar niet ingesteld dus dat zien we morgen wel. We hebben het vandaag in ieder geval voor elkaar gekregen om de juiste geluidssterkte voor elkaa te krijgen, evenals het dimmen van het blauwe display licht, dat leek vannacht meer op een blauw spotlight dat de slaapkamer in scheen..... Ben benieuwd morgenvroeg. Als ik maar niet vroeger dan de wekker wakker ben......

maandag 4 september 2006

Bicycle race

Een echte race was het niet, hoewel het tempo best aardig was, maar de jaarlijkse Thalia fietstocht was met zijn 32 kilometer weer best de moeite waard. De weergoden waren ons gezint, wel veel wind, maar gelukkig zo goed als geen regen. Vanuit Bergen op Zoom ging de tocht via Halsteren naar Lepelstraat voor de eerste stop, daarna een stop in Moerstraten en zo weer terug naar Bergen. Ter afsluiting traditiegetrouw een heerlijke bbq. Zelfs het zonnetje ging schijnen! Op de foto, al rijdend genomen en daarom niet scherp... Rina samen met Edwin.

Round view

Eigenlijk hebben we niet eens wat gekocht, hoewel... 2 overheerlijke stukken boerenkaas! Echt van de boerderij, mmmmmmm Wel nog wat leuke antiek achtige reclame objecten gezien, ook altijd leuk, maar uiteindelijk niet gekocht. Een uurtje later stonden we weer buiten, gelukkig was het droog gebleven!

zaterdag 2 september 2006

Fair

De fair op zich was niet echt superdruk, maar wel gezellig. Artikelen van diverse pluimage en mensen van diverse pluimage! Gelukkig was er ook wat te snaaien te krijgen en dus lieten we ons het broodje merguez lekker smaken!

Heen en weer

Vandaag bij Sonja en Gerd geweest in Veessem niet al te ver van Zwolle. Met het pontje over de IJsel naar Olst gevaren voor een "Fair". De overtocht duurt volgens mij geen 2 minuten, maar wel leuk om mee te maken!

vrijdag 1 september 2006

SMILE!

Belofte maakt schuld.... Annemarie gefotografeerd door Kim die zichzelf erbij fotografeerde! Daardoor niet helemaal jofel gefocus't maar toch leuk, èn de eerste foto met mijn telefoon! Dames, zoals beloofd, jullie staan gepubliceerd!

Step by Step

Zo langzaam aan komt er schot in de nieuwbouw van de binnenstad. In maart zijn de eerste winkels al open gegaan, de nieuwbouw tegenover de Hema (Media Markt en Super de Boer, voor zover die uberhaupt nog komt met die financiele problemen van Laurus) gaat ook al aardig wat lijken. De Koevoetstraat en de Kerkstraat zijn zo goed als klaar. Daar vinden afrondingswerkzaamheden plaats, en zoals je ziet ook bestratings activiteiten. Ben benieuwd wanneer de stratenmakers bij ons zijn.... wij zijn ook aan de beurt voor herbestrating, maar dat schijnt pas te zijn als de hele bouw klaar is, medio volgend jaar dus.