zondag 28 december 2008

Takkies on Tour

Takkie kennen we nog wel als de tekkel van Jip en Janneke, de Tokkies kennen we ook nog wel. Eerste kerst waren de twee hondjes van mijn zus die wij de Takkies noemen (is buurman Sjakie mee begonnen) op logies bij ons. In alle vroegte (09.15) stonden ze voor de deur! Altijd leuk om met die twee frikandellen naar buiten te gaan leek ons. Even een rondje door stadspark Kijk in de pot. Helaas hadden de dames geen zin in een photoshoot dus geen leuk plaatje.
Posted by Picasa

donderdag 25 december 2008

Kindeke!

Er is een kindeke geboren op.... het Beurspleintje in Bergen op Zoom! Zoals in zovele plaatsen is er ook bij ons een kerststal omhoog getrokken. Compleet met nieuw dak wat het ouwe is vorig jaar in de hens gestoken. Het nieuwe dak is tijdens de braderie gemaakt en zie hier het resultaat! Het mag er zijn toch?
Posted by Picasa

zaterdag 20 december 2008

Kerststukken parade

Daags voor kerst en vandaag nog gauw even wat kerststukken gemaakt bij Renate op Ossendrecht in de garage. Ontvangst met koffie om 11.00 en da's natuurlijk altijd goed. Zelf potten en een schaal meegbracht en de materialen waren reds uitgestald op de grond. Verzin dan maar eens wat! Uiteindelijk komt alles goed, dat zie je wel (als je er tenminste van houdt hahahah!) De overige resultaten van Renate, Bianca, Els en mijzelf staan op http://picasaweb.google.nl/edmapics/Kerststukken2008 waarbij de eerste twee foto's van de kerst stukken van mij zijn. Op naar de kerst!
Posted by Picasa

vrijdag 19 december 2008

Santa ride

Lopen we daar in een van de straten van Berlijn, ineens een hoop lawaai en sirenes, komt er een stoet van meer als 200 motoren (veel Harley's) voorbij met iedereen in kerstmanpak! Geweldig om te zien! Ik heb er ook een filmpje van gemaakt maar dat lukte niet om te uploaden, maar deze foto is ook al leuk!
Posted by Picasa

2711

2711 is geen postcode van Berlijn maar het aantal betonnen blokken dat samen het Holocaust monument vormt ter nagedachtenis aan iedereen die tijdens de Holocaust omgekomen is. Heel apart om te zien. Je kunt er overal tussendoor lopen.
Posted by Picasa

Zie ginds....

Het was echt een rare gewaarwording...... Zwarte Pieten op de kerstmarkt....
Posted by Picasa

Sinterklaas

Gelukkig hadden ze in Duitsland ook op ons gerekend hahahah! Tijdens ons tripje vanuit Berlijn naar Potsdam kwamen we in Postdam in het Holländisches viertel dit bord tegen. Sint kwam langs, op 13 december nota bene, kompleet met Zwarte Pietenband! Lachen! En bere gezellig natuurlijk met al die Nederlanders die er rond liepen op de markt daar!
Posted by Picasa

Unter den linden

De bekende straat Unter der linden ziet er ook heel knus uit met alle linde bomen met licht! Net de Champs Elysee in Parijs, qua bomen met licht altans.
Posted by Picasa

Sony

Ook het in Berlijn bekende Sony centre is in kerst sfeer gehuld. De hypermoderne dak constructie met gespannen doeken veranderd voortdurend van kleur terwijl beneden op de grond de stalletjes en de kesrtboo staat. Mooi om te zien en heel anders dan 5 jaar geleden toen we er in de zomer met een hitte golf waren.
Posted by Picasa

DB

Dat ze in Duitsland goed in kerstsfeer zijn wisten we natuurlijk wel, maar werkelijk àlles wordt versierd! Zelf het enorme station van de Deutsche Bundesbahn! Het grootste en modernste station van Europa!
Posted by Picasa

Alex

Hier dan zoals het er in het donker uitziet, de kerstmarkt "am Alex" zoals de Berliners hun Alexanderplatz liefkozend noemen.
Posted by Picasa

Weihnachtmärkte

Natuurlijk ook diverse kerstmarkten bezocht zoals hier die in Spandau, een voorstadje van Berlijn waar we met de trein naar toe gingen. Volgens bepaalde websites de grootste kerstmarkt van Europ maar dan vond ik nogal meevallen hoor.... maar op zich was ie wel aardig, vooral toen het eind de middag schemerig werd en alle lichtjes aan gingen.
Posted by Picasa

Reichstag

Zo ziet de koepel eruit aan de buitenkant. Bovenop het dak dus, op de foto zo net links naast de hoofdingang. Zoals je op de foto ziet lagen er nog wat sneeuw restanten op het plein en ik kanje zeggen dat het bere koud was!
Posted by Picasa

Terug, de finale!

Voor de laatste keer dit jaar is er nog een aflevering van de rubriek "terug"! Deze keer terug uit Berlijn. In alle vroegte vertrokken we om 05.30 uit Middelburg om vervolgens tegen 18.00 bij ons hotel aan de rand van Berlijn aan te komen. Eerst de koffers gedumpt en toen de stad in met de tram (vlak voor de deur stopte ie!) De andere morgen gelijk naar de Reichstag voor de beroemde glazen koepel op het dak. Normaal gesproken staan er enrome rijen om binnen te kunnen maar doordat wij er om 09.30 al stonden konden we vrij snel het dak op.
Posted by Picasa

zondag 7 december 2008

Jarig?

Nee, het duurt nog even voordat Damien jarig is, 1 januari is het nog niet, maar alvast een deel van het kado konden we al geven! Over twee weken houdt ie zijn feestje al, maar dan zijn wij er zelf niet dus alvast een whiteboard kado (wilde ie echt hebben...!). Prachtig handschrift heeft ie, net als ome Martin hahaha!
Posted by Picasa

Look alikes

Gelukkig hebben we nu in de familie wat look alikes zodat wij niet meer in het pak hoefden! Bertje lijkt ook zonder mijter op Sint en de vriend van Bert zijn zus loopt er het hele jaar gekleurd bij dus superhandig!
Posted by Picasa

Sint

Toch nog even Sinterklaas al zijn we al volop met kerst bezig. In Souburg waren we met mijn zus plus aanhang en kids om het dobbelspel te gaan doen. Altijd lachen! Gelukkig had Sint voor Robin en Damien nog wat cadeau's mee genomen die niet in het spel zaten dus dat was genieten! Robin al Anubis-fan kreeg oa het Annubis spel.
Posted by Picasa

Voorproefje

Vanmiddag zijn we op weg naar Souburg (voor de late sint viering) nog even langs de Zeelandhallen in Goes gegaan om daar alvast wat kerst(markt) sfeer op te snuiven. Eerlijk is eerlijk, het viel niet tegen! Best leuk!
Posted by Picasa

Eindelijk (bijna) Kerst!

Hij stond natuurlijk al sins afgelopen januari in de kelder te wachten (in de kerst uitverkoop gekocht) maar nu kon ie echt uit de doos! Op 5 december , ik weet het dat mag ivm Sint natuurlijk niet, ben ik begonnen om m in elkaar te zetten en zaterdag heb ik alles erin gehangen. Vooralsnog ziet ie er zo uit! Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar dat komt wel goed. De 1200 (!) ingebouwde lampjes doen het op drie na en alleen de piek is nog niet helemaal de goeie kleur, maar pieken zijn zeldzaam tegenwoordig zo blijkt in de winkels dus mijn hoop is nog gevestigd op de kerstmarkten van Berlijn waar we komend weekend neerstrijken.
Posted by Picasa

maandag 1 december 2008

All€s inb€gr€p€n

Kijk, we lachen heel wat af tijdens de Sint bezoeken, maar eerlijk is eerlijk, we doen het natuurlijk ook voor het geld om deels onze vakantie te vedienen! Maar...... alles is wel inbegrepen natuurlijk! Dus ook een foto shoot op het eind met Sint & Piet, dat dan weer wel! Hier bij onze buren 3 huizen verderop! Staat er toch bere gezellig op? Hopelijk binnenkort nog meer leuke actie foto's!