vrijdag 28 september 2007

Tirol


Koud terug uit spanje en nu alweer in tirol! Vreselijk weer gehad maar toch met pauze erbij in 10 uur gereden. Morgen komen de koeien hier versierd en al in optocht van de berg af om de winter in de stal door te brengen. Zal vast mooie foto's opleveren!

zondag 23 september 2007

Rustig

Mmmmm eindelijk weer eens een rustig weekend zeg! In tegestelling tot wat er allemaal op het progamma stond (2 dagen met 4 logees) hadden we dit weekend het rijk alleen! En met dat prachtige weer is daar natuurlijk niks mis mee! Lekker op het gemakkie boodschappen gedaan, gepoetst, de tuin een beetje opgefluft, het paviljoen afgebroken zodat we in het najaarszonnentje kunnen zitten etc. En natuurlijk genieten van onze Datura die ineens een waanzinnige bloeistuip heeft zo op het scheiden van de zomer en de herfst. Wellicht heeft mijn schoonmoeder tijdens onze vakantie met haar groene vingers handoplegging bij de 2 planten gedaan want ze hebben nog nooit zo uitbundig gebloeit!
Posted by Picasa

maandag 17 september 2007

Feest in de stad!

Bergen op Zoom is in de ban van de benoeming van Beste binnenstad van Nederland! Al weken steeg de spanning (bij sommige mensen althans, de meesten liggen er niet van wakker) Maar Bergen ging afgelopen week met de eerste prijs aan de haal en heeft dus de beste binnenstad in de categorie middelgrote steden! Rede om de Peperbus op te leuken met een medaille!

Big One

Wat is dit in godsnaam hoor ik je denken? In Gibraltar waar we ook zijn geweest houden ze er een rare manier van boxershort etaleren op na, met een enorme prop erin worden ze geshowt! Je zal zo'n grote hebben zeg! We hebben er erg om gelachen! Als er bij deze onderkant ook een bovenkant hoort ben ik benieuwd hoe die eruit ziet!
Posted by Picasa

Regen

Ok, toch nog een paar foto's dan.... Donderdags zijn we naar Marbella op visite geweest. Grappig, zo ver van huis en toch op visite bij kennissen! Vrienden Con en Karenza, samen met Con's broer Henk en vrouw Dick verbleven daar in de Sultan club. Aangezien wij toch naar Marbella gingen voor onze laatste 2 nachten kon het natuurlijk niet uitblijven dat we daar langs gingen. En wat een ongelovelijk on-Spaans weer was het! Het regende zowiezo al aardig, maar bij het binnenrijden van Marbella kwam de regen echt niet normaal uit de lucht zeg! Je zag geen hand voor ogen op de weg! Op de foto zien je ons met de net aangeschafte paraplu's op de anders zo drukke boulevard in Marbella...... triest qua weer, maar ach, op de terrasjes en in het café en tijdens het eten hebben we ons uitstekend vermaakt!
Posted by Picasa

Hilariteit!

Het gaat wat ver om alle verhalen op de weblog te vertellen dus daar begin ik ook maar niet aan. Om een lang verhaal kort te maken: het was een geweldige vakantie! We hebben enorm veel gezien, hebben veel gelopen, het was erg gezellig met Eppie en Els onze medereizigers! Het weer had wat zonniger mogen zijn, vijf van de negen dagen waren bewolkt en enkele buien, 1 dag was zelfs totaal verregent!
Een foto wil ik je niet onthouden, tijdens het inchecken voor onze terugreis wilde de Iberia muts onze paspoorten en ID-kaarten pakken om in te voeren voor de instapkaart, laat ze zo Eppie zijn kaart vallen PRECIES tussen de lopende band die de koffers af voert! Het leek wel candid camera hahahah! Ze lachte als een schaap en belde meteen de facilitaire dienst die aanvankelijk erg bedenkelijk keek..... Je kon er niet zomaar bij met je arm, bij de ene man niet, en bij de andere..... uiteindelijk heel dat gevaarte ontmanteld en een paar lachbuien laten kwam de kaart alsnog tevoorschijn! Gelukkig, we konden met zijn allen terug naar huis!
Posted by Picasa

zondag 16 september 2007

Arcos de la frontera

Onze tweede aanlegplaats, na 2 overnachtingen in Sevilla was Arcos de la Frontera. Prachtig oud klien stadje bovenop een berg! Maar wat een tour om er te komen zeg! De straatjes werden steeds stijler en smaller! Ook Edwin die de hele vakantie reed kreeg het letterlijk Spaans benauwd!
Posted by Picasa

Sevilla, het begin!

Vrijdag de 7e kwamen we via Madrid in Sevilla aan. Het temperatuursverschil was behoorlijk groot! De auto konden we zo meenemen op de luchthaven en bepakt en bezakt togen we met onze lekker ruime Opel Zafira naar het centrum voor ons hotel. Onze TomTom bewees weer gouden diensten want zonder noemenswaardige problemen kwamen we in korte tijd op plaats van bestemming. Snel de spullen gedropt en aan de wandel! Prachtige stad! Kilometers hebben we gelopen, de hele vakantie trouwens. Enorm veel gezien! De eerste foto's van Sevilla staan al op ons Picasa webalbum! Klik maar weer! http://picasaweb.google.nl/edmapics/ en klik door op het album "Spanje 2007"
Posted by Picasa

zaterdag 15 september 2007

Weer thuis!


We zijn ds weer hoor! Zaterdagavond om 2145 gingen we weer vol in de remmen met het iberia toestel. Henk en josé stonden ons op te wachten met welkom in holland ballonnen ha ha ha! Ze vertrekken over een paar uur naar rhodos. Ook lekker! De foto's van spanje en de verhalen volgen van de week!

maandag 10 september 2007

Hola!


Hier op onze 4e dag een groet vanuit espagna! Internet is hier nog niet op elke straathoek in draadloze vorm te krijgen dus dan maar via de mobiel. Alles prima hier, sevilla was geweldig, nu in arcos en morgen ons 3e hotel van de reis in ronda. Lekker warm maar niet zo veel zon, maar wie weet komt dat nog...

donderdag 6 september 2007

weer extremen

Alles qua weer is dit jaar extreem, slechte zomer in grote delen van Europa, overstromingen in Engeland en nu, begin september (nog steeds zomer) De eerste noemenswaardige sneeuw! Ongekend! Deze foto is van de webcam in Vals (waar ik altijd ga skien) en is gistermiddag genomen. Morgen vertrekken we naar zuid Spanje en daar is het weer 38 graden....

maandag 3 september 2007

Bedankt!

Ook langs deze weg willen we onze vrienden bedanken voor alles tijdens het door Edwin en mij georganiseerde tripje! Het volledige fotoalbum staat uiteraard weer op Picasa, klik maar weer op http://picasaweb.google.nl/edmapics en kies voor het album Ardennen (Herkenbaar aan deze groepsfoto). Dubelklik op de eerste foto en met de pijltjes op de volgende of vorige foto of klik weer op diavoorstelling om alles automatische te doen verlopen! De foto's worden binnenkort weer voorzien van commentaar zodat duidelijk wat of wie het voorsteld, maar vooralsnog zul je het zonder moeten doen.
Posted by Picasa

Mosterd

Zaterdag zijn we erachter gekomen waar Abraham de mosterd haalt, in Monschau! Vanuit Spa de Duitse grens over om een middagje aldaar rond te lopen, een terrasje te pakken, te lunchen en..... de mosterdmolen te bezoeken! Dat molen bleek geen molen te zijn in de vorm van het welbekende gebouw met wieken, maar een molen in de vorm van een machine met maalstenen! Best intressant om eens te zien! Met de nodige potjes mosterd, olijfolie-met-smaakjes flessen en andere artikelen keerden de weer huiswaards!
Posted by Picasa

Dauwtrappen

Okay, niet alletwee de dagen, maar uit tijdgebrek toch een dag begonnen met het traditionele dauwtrappen! En om het sportieve met het culturele samen te voegen liepen we naar de Barisart-bron waar het bekende Spa-water ontspringt, hoewel..... het zal ooit wel het geval geweest zijn hoor, maar bij een bron stel ik me toch echt iets anders voor dan deze bron van pak 'm beet 4 vierkante meter (zoiets toch?) maar ach, we zijn er geweest!
Posted by Picasa

Inside

Hier een fotootje van het zeer prettige interieur, de salon, want zoiets noem je geen huiskamer meer! Gezellig en zeer kleurrijk ingericht, net als de rest van het huis! Jammer genoeg heb je in zo'n weekendje geen tijd om van alles gebruik te maken, want er was allerlei vermaak in het huis zoals b.v. een sauna, een bubbelbad, een zonnenbank, een biljartkamer, een opkamertje, een darthoek, een tafeltennistafel, een voetbalspel.....
Posted by Picasa

Weekendje Spa


Afgelopen weekend waren we met onze vriendenclub WaW ('w ebbe altijd wa) in het Belgische Spa, althans dat was onze uitvalsbasis! Wat een gaaf huis zeg! Zeg maar gerust een kasteel! Om 09.30 druppelden de eersten binnen in My Place, het nieuwe koffiezaakje in Bergen. Tegen 11.00 reden we richting Ardennen en rond 13.00 streken we in Spa op een terras neer. We moesten nog even wachten tot we ons kasteel in konden...
Posted by Picasa