donderdag 21 juni 2007

Kaakchirurg

Vandaag naar de kaakchirurg geweest..... tijdje terug ook al, maar toen onverichterzake terug naar huis want hij lag te diep en overdwars om hem (of haar?) er even tussendoor eruit te halen..... Fijn idee! Met het lood in mijn schoenen en een hartslag van hier tot Tokio liep ik door de gangen van het ziekenhuis op weg naar de afdeling kaakchirurgie. Ik kneep 'm behoorlijk! De eerste spuit ging erin en eigenlijk voelde ik die al bijna niet. De tweede ook niet dus dat viel alvast mee! De ingreep zelf viel ook mee want binnen tien minuten stond ik weer op straat! Welliswaar met de mededeling dat ik er nog wel last van zou krijgen vandaag..... ik ben ben benieuwd.....

zondag 17 juni 2007

Slot


Uiteraard was er een slot manifestatie die op de gedempte haven werd gehouden. Natuurlijk was het beregezellig en het bier vloeide rijkelijk. Afsluiting van een heerlijke dag!

Speciaal

Bergen zou Bergen niet zijn als er ook een carnavalleske draai aan het geheel gegeven zou worden! De gelegeheidsband
(ben de naam effe kwijt) stal de show met vrolijke lalala meezingers en dansjes! En met Piet Jansen voorop werden de lachspieren van iedere toeschouwer bedient!

Achter de schermen

We waren ook nog getuige van een kijkje achter de schermen van een reus. Hier zie je de wisseling van de wacht van de dragers / lopers van de reus. Vijf man sterk draagt de reus en af en toe wissellen de dragers elkaar af. Onder het "pak" van de reus zie je de rieten constructie die de boel in model houdt.

Sfeer

Hier nog een laatste sfeerplaatje van de ganzen. Ze waren het suc6 van de optocht, ondanks dat het eigenlijk om de reuzen ging hahaha!

Herder

Net als bij een schaapskudde was er ook een hond bij die de ganzen bijeenhield en de hele clan bij elkaar dreef indien nodig! En ook de hond was net zo gedrild als de ganzen!

Ganzen

Ook een clubje ganzen trok voorbij, leuk man! En volgzaam dat die beesten zijn! En doet er 1 zijn kop naar links, doen ze het allemaal, loopt er een een rondje, doen ze het allemaal! Grapig om te zien!

Pa en Ma

Het leuke van middenin het centrum wonen is dat dit soort activiteiten gewoon voor je deur voorbij trekt! Ideaal! Gewwon binnen naar de wc en lekker een drankje bij de hand! Nt al genoemd in het vorige bericht: Trui van de Tooren en Jan MettenLippen!

HOOGstraat

Vandaag sloeg het hoog van de HOOGstraat werkelijk op HOOG wan de Bergse Reuzenoptocht kwam voorbij in de HOOGstraat. Het weer was wonderwel perfect en naarmate er meer reuzen uit binnen en buitenland voorbij trokken werd het weer steeds beter! Hier op de foto een van de eersten uit de stoet, Toontje en Marieke, de reuzenkinderen van Bergse stadsreuzen Jan MettenLippen en Trui van de Tooren.

dinsdag 12 juni 2007

Baas

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas qua uitzichten. Nam ik vorige week een foto vanaf ons dak, de vader van Debbie, een collega van Edwin trok de stoute schoenen aan en fotografeerde de Hoogstraat zelf. Zo kan het natuurlijk ook! Vanaf de Peperbus genomen. Als je op de foto klikt wordt ie iets groter, en als je dan bij de punt van de gele pijl kijkt kun je mischien net de steiger van de schilderswerkzaamheden zien staan! Bedankt meneer van Eekelen!

maandag 11 juni 2007

Onderweg

Tijdens de toch moesten we toch ook ons hoofd erbij houden want we hadden ook een fotovel meegekregen met daarop trappen van diverse pluimage. Bijvoorbeeld een trapgevel van een bepaald huis of de toegangstrap voor een voordeur enzovoort. Hier op de Crocks in de Schoolstraat. En.... geen zere voeten hè?! Na de tocht hadden we nog een buffetje om de hongerige magen te stillen en tegen 21.30 waren we weer thuis. Mooi tijd om vroeg naar bed te gaan voor weer een nieuwe drukken werk en schilderweek....!

Puzzuluuuuuhhhhh

Gisteren was het de Rina-dag, de dag van vriendenclublid Rina. Zoals ieder jaar was het ook dit jaar een puzzelroute door de stad. De tocht begon op het terras, op het Beursplein dat opgesierd is door de notenbalk met de muzieknoten van het "Merck toch hoe sterck" Tegenwoordig zelfs voorzien van tekst. Mooi plaatje op gezellig pleintje.

zaterdag 9 juni 2007

www.buienradar.nl

Niets is bij buitenschilderwerk zo belangrijk als het weer! Omdat het gisteren alsmaar dreigde en je niet altijd wijzer wordt van het actuele weerbericht, ben ik eens gaan googelen. Naast wat betaalde sites kwam ik www.buienradar.nl tegen. Geweldig! De beelden van de afgelopen uren, maar ook de beelden voor de komende 2 uur en die zijn behoorlijk betrouwbaar! Gisteren voorspelden de beelden dat het binnen nu en en kwartier ging regenen, ik sta op, loop naar buiten en hup het begint te regenen, serieus! Je snapt dat ik nu van uur tot uur even een blik werp om te kijken of ik de steiger op kan! Op dit moment dus niet;(


woensdag 6 juni 2007

Zoekplaatje

Soms lijkt het wel of heel Bergen op ligt en er overal omleidingen zijn.... Deze foto stond in BNdeStem en geeft aan dat te veel borden ook niet helemaal duidelijk zijn.... Het moet niet gekker worden in Bergen!

Schot

Er komt al schot in de zaak, op de bovenste verdiepingen van het huis staat de boel al in de voor-lak. De nieuwe kleuren zijn, voor zover je de oude kan herinneren, iets frisser van kleur. Beetje geler dan dan het was voor de kozijnen, de ramen blijven off-white, en de muren zelf worden ook lichter maar daar moeten we de verf nog voor halen vrijdag. De vooruitzichten zijn knudde qua weer dus of het vrijdag of zaterdag als sausen wordt........ Naast de markies zie je de kant en klare oplossing voor airco slangen die we van de week in de bouwmarkt tegenkwamen, ideaal want we waren wel op zoek naar iets waarmee we die lelike slangen weg konden werken.... Ik zet me in de grondverf en saus hem straks mee zodat ie het minste opvalt straks als het klaar is.

Topper

Gisteravond weer met de kwast in de weer geweest op de kozijnen, en na afloop en met de fotocamera richting nok van het dak gelopen, want daar heb je toch leuk uitzicht! Over de huizen heen kun je zelfs de Bergse plaat zien en de stroom masten bij het Schelde-Rijn kanaal! Zitten we dus helemaal niet zo heel ver vandaan hemelsbreed!

Lyrisch!

Lang verwacht en net geopend; de nieuwe JUMBO supermarkt bij ons om de hoek. In maart ging bij de zelfde ingang al de Mediamarkt open en nu vandaag dus de Jumbo. Natuurlijk gelijk na het werk (ligt op de route!!!) een paar boodschapjes voor het avond eten meegenomen en ik ben laaiend enthousiast!!!! Een perfect assortiment en veel van alles, bovendien is ie nog grot ook! En als klapper op de vuurpijl is ie nog eens de goedkoopste van het land he dus helemaal goed, echt een aanwinst voor de binnenstad. Als openings klapper kreeg ik nog een lekker apeltaartje mee van een uiterst vriendelijke mevrouwtje die ik maar meteen mijn enthousiastme heb betuigd hahahah, ze zei gelijk "dan zien we u vast regelmatig", ja dat weet ik wel zeker hahahah!

zondag 3 juni 2007

laatst

Het laatste wat ik vandaag gedaan heb is de daklijst van de slaapkamer zal ik maar zeggen voorgelakt, roomgeel noem ik de kleur maar even. De kozijnen worden ook zo en de ramen zelf en de deuren van de kamer worden net als de muren off-white. Als het maar droog blijft de komende dagen......

Kwasten

Laat thuis of niet, na de Toppers in de arena moet er weer gewoon gekwast worden! Zondag of geen zondag! Het was tenslotte hier in Bergen prima schilderweer en dat hebben we de afgelopen weken niet gehad dus profiteren maar! Gisteren de dak kapel voorgelakt, vandaag de muur schoongemaakt bovenop het dak en de pannen op naar boven gelopen om de houten daklijsten voor te lakken. Als je goed kijkt zie je me staan! Ik kan zo bij het circus hahahah! Komt mijn 20 jarige schilderervaring nog een keer van pas!

Klein maar groots

Onze auto is niet direct groot, maar doordat het dak open kan en de achterklep naar beneden opengaat kan er norm veel in! Onze 2 nieuwe stoeltjes die we onlangs besteld hadden waren gearriveerd bij de Trendhoppen en gingen gelukkig alletwee tegelijk in de wagen! Verhuisbedrijf Edma!

Best


Als je puur op de stem afgaat is Froger (hier op de foto tijdens de Lionel Ritchie medley) naar mijn mening de beste, maar voor het grappige en de stemming moet je toch echt bij geer en goor zijn. Al met al hadden wij en de 50.000 anderen in de arena een prima avond!

Engelbert


De special guest deze topper avond was good old engelbert humperdink! De haren lekker in de zwarte verf en als altijd goed bij stem. Met zijn 71 jaar doet ie het nog prima! Het is wel een zoekplaatje, maar ach, het gata om het sfeerbeeld! Bovenin de foto de video schermen waar ook de meezing teksten door het beeld heen lopen opdat iedereen makkelijk kan meezingen!

Top


Op dit moment van schrijven zijn we alweer op de terugweg van amsterdam, om precies te zijn de arena. Toppers in concert! Geer, goor en rené kwamen in een soort van rokend vliegend object het stadion binnen. Gaaf om te zien maar jammer dat het nog licht was, maar ja dat heb je met zo'n flitsend dak dat open kan....