zondag 30 december 2007

Borreltje

Na het treinreisje even de spullen thuis gedumpt en een borreltje gedaan bij de blokhut van de ijsbaan en daarna bij "De Loco". Hier komen we net met Ellen de ijsbaan af. Maar we hebben niet geschaatst hoor!
Posted by Picasa

Amsterdam

We hadden nog steeds de Kruidvat treinkaartjes en omdat die tot 8 januari geldig zijn moesten we toch maar eens gaan! Zaterdagmorgen met de trein van 09.06 richting de hoofdstad. Als eerste een rondje over de Albert Cuyp gelopen, de "iedere-dag-markt". Daarna, het was toch mooi weer, naar de P C Hooftstraat gelopen. Wilden we ook weleens zien. Geen bn-ers gezien maar wel de dure winkels, de dure auto's en het pleps volk wat daarbij hoort. Via het Leidseplein en de Kalverstraat weer naar het station en om 17.25 waren we weer terug in Bergen. Leuk dagje!

woensdag 26 december 2007

Machielsen

Op tweede kerst waren de Machielsens op visite voor het kerstdiner. Carpacio als koud voorafje, champignonnensoepje als warm voorafje, kalkoenhaasje met amandellen uit de oven met rode kool in port met abrikozen en gewokte groente als hoofdgerecht. En..... wegens suc6 geprolongeerd: de choco fontijn!
Posted by Picasa

Kliederfeest

Als afsluiting van het eerste kerst diner hadden we de choco fontijn op tafel, altijdleuk met kinderen want die houden van kliederen. Wij natuurlijk ook! Banaan en mandarijn op een vork en hup de warme vloeibare chocola in en dan druipend naar je bordje en opeten. Leuk hoor! Wij hadden het nog nooit gedaan maar gezelig en lekker!
Posted by Picasa

dinsdag 25 december 2007

Zootje

Het was weer een zooi van jewelste op tafel want: de grillplaat! Gelukkig hadden we een papieren tafelkleed dus kon er naar hartelst gekliedert worden. De nieuwste telgen van de familie "Bertje" en dochter Robin hadden het volgens mij bij de eerste kennismaking ook wel naar zijn zin dus een prima eerste kerst! Wij vonden het in ieder geval een heerlijk dagje!
Posted by Picasa

kudookes

Gelukkig was de kerstman geweest, tot grote vreugde met wat leuke kadootjes voor iedereen dus was het eerst uitpakken geblazen!
Posted by Picasa

Schaatspret

Toen we terugkwamen uit Ahoy waren Robin (op de foto hier met Damien) en haar vader (Bertje de nieuwe lover van mijn zus) al onderweg vanuit Utrecht om hier te komen eten. Om de tijd voor de kids wat op te vullen is ome Martin even met ze naar de schaatsbaan gegaan. De kids op de schaats tot groot plezier en ik in de stube met een glühwein om op temperatuur te blijven. Hoewel we weer snel terugwaren vanwege de kou (het was een verassing dus hadden ze geen warme kleren aan en had Damien geen handschoenen aan en dus koud) was het geloof ik bij Damien en Robin een daverend succes!
Posted by Picasa

Kerstcircus

Vanochtend, eerste kerstdag stonden mijn zus, mijn ma en mijn neefje om 10.30 op de stoep om ons op te pikken om naar het kerst circus te gaan. Mooi op tijd waren we in Ahoy, waar in de kleine arena alles in circus stijl was ingericht. Leuk gedaan compleet met allerlij popcorn kraamjes en eet kraampjes. Het circus was best leuk, vooral na d pauze toen het allemaal wat spectaculairder werd.
Posted by Picasa

zaterdag 22 december 2007

Watervliet

De Parel in Watervliet of beter gezegd BIJ watervliet want het ligt middenin de polder. Een leuke oude verbouwde boerderij! Sfeervol ingericht en zalig eten! De moeite waard om eens te gaan eten als je in de buurt bent! http://www.hoogstadhoreca.nl/index.php?id=208&name=Restaurant%20De%20Parel voor als je de menukaart en route wilt bekijken. Toen we om 22.30 terug wilden rijden bleek het al -5 graden te zijn en potje dicht van de mist! het kostte dus wel even wat moeite om de boerenlandweggetjes te volgen, maar uiteindelijk op de grote weg was het wel weer goed te doen. Het was een gezellige dag!

Tour d Belgique

Gisteren een tour door het Vlaamse land achter de rug. Eerst op controle bij onze oogarts in Antwerpen, van daaruit de stad heel even in voor een broodje en daarna door richting Gent. Enorme file onderweg dus voor Gent bleef weinig tijd over. Nog net genoeg om even het kerstmarktje mee te pikken. Er stond onder andere een kraam waar je heerlijk je eigen chocomel kon laten samenstellen. Geweldige choco! Gelijk door naar Watervliet, een klein dorpje ten westen van Zelzate. Daar zouden mijn collega bestuursleden van de personeelsvereniging ook naar toe komen voor ons jaarlijks kerst diner!
Posted by Picasa

donderdag 20 december 2007

Winterweer.


Laat de rest van het pak sneeuw ook maar gelijk komen in plaats van deze poedersuiker. Ik hoor van iedereen die op het werk aankomt dat het alleen in middelburg zo zit is en bij roosendaal. Ben benieuwd waar het nog meer zo zit wordt.

Spiderman


Wat een verrassing toen ik in middelburg uit de trein stapte zeg! Sneeuw! Een combi van sneeuw en rijp en schitterend om te zien! Hier een spinnenweb op het raam van het trappenhuis op kantoor.

Koudst?


Vanmorgen om 06.45 was het midden in de stad bij ons in de achtertuin -3.5 graden dus hier op het perron van het station minstens een graadje frisser, zowiezo qua gevoel want ds stond een gemeen windje! Wel mooi die ijsbloemen op de ruit van de wind schermen op het perron. Maar het lijkt een eind klaar met het winterweer. De temperatuur gaat weer ver boven nul komende dagen.

woensdag 19 december 2007

Kantine


Natuurlijk ook op het werk kerstbomen! Eentje bij de receptie waar je binnenkomt en hier op de foto in de kantine. Gelijk 's morgens de kaarsjes aan. Altijd succes!

zondag 16 december 2007

Ho ho HoooooooH!

Uiteraard ontbrak ook de kerstman niet. Op zijn arreslee trok ie er vandaag op de koopzondag erop uit! Met Picasa, het progamma waarmee ik de website van foto's voorzie, kun je ook leuke effecten maken. Zoals deze; focus zwart wit waarbij er een selectie gekleurd blijft en de rest zwart wit. Leuk effectje!
Posted by Picasa

Druk

We hadden het druk zaterdag want nadat we uit Leuven terug waren deden we nog een rondje Bergse binnenstad zoals je ook al op de vorige foto kon zien. Sfeerverhogend en altijd leuk; de kerst trein waar je een rondje mee kon maken!
Posted by Picasa

Ijspret

Ook dit jaar is er in de beste binnenstad van Nederland (onlangs benoemd!) weer een ijsbaan op de Grote Markt. De sfeervolle blokhut staat er ook weer, evenals de poffertjes tent. Het stadhuis zorgt voor de authentieke sfeer en het prachtige koude winterweer doet de rest. Een geweldige start van de baan die tot het eerste weekend van januari blijft liggen. Komt dat zien!
Posted by Picasa

Kerstmarkt Leuven

Op 2 verschillende aangrenzende pleinen in Leuven werd de kerstmartk gehouden. Wat een kerstmarkt in mijn ogen een kerstmartk maakt zijn de leuke houten chalets, maar helaas waren deze hier niet te bekennen, maar ik moet zeggen de witte tentje het ook erg leuk deden. En die huisjes van hout zeggen blijkbaar ook niks, want in tegenstelling met Antwerpen waar de chalets wel staan was het hier wel gezellig en leuke waren, iets wat dan in Antwerpen weer minder is. Maar misschien is het ook wel het plein met de prachtige oude bieb die deel uitmaakt van de sfeer.
Posted by Picasa

Kerst weekend

Dit weekend was natuurlijk hèt weekend om erop uit te gaan naar de diverse kerstmarkten in binnen en buitenland. Wij besloten met moeder Janse erop uit te gaan naar het Belgische Leuven op een uurtje rijden van Bergen op Zoom. Het was beslist de moeite waard. Leuven is een leuke stad met veel prachtige oude gebouwen.
Posted by Picasa

Nieuwe Buurtjes

Eindelijk is het zover, we krijgen nieuwe buurtjes op kantoor! De bouw is afgelopen week gestart en de graafwerkzaamheden zijn in volle gang! Als het goed is gaat er de komende 3 dagen geheid worden dus dat zal vast de nodige overlast geven! Wie erin komt als het klaar is weten we nog niet, maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd.
Posted by Picasa

maandag 10 december 2007

Aftellen begonnen

Het aftellen is begonnen! Maria loopt op alledag en in de kerstal van Jozef is het een drukte van belang! En het is ook een drukte van belang bij ons voor het raam waar de stal staat! Allen de nepsneeuw ontbreekt nog maar dat is een kwestie van tijd. Morgen ff een zak halen en strooien maar! De boel is nu in ieder geval goed verlicht en de straat heeft er een blikvanger bij in ieder geval!
Posted by Picasa

Antwerpen


Zaterdag met sonja en gerd maar antwerpen geweest. Rondwandeling gedaan, kerstmarkt bezocht en... Ge shopt in oa het nieuwe meirplaza, prachtig gerenoveerd groot gebouw met allerlei winkels en een winkelende henny huisman! Shopping with the stars!

zondag 9 december 2007

Close up

Even een close up van de boom, engeltjes, suikerappeltjes, gouden ballen oranje houten, sprieten van goud, veertjes, van alles hangt erin!
Posted by Picasa

Boom 2

Dames en heren, wij presenteren: De kerstboom 2007! Op zich weinig verschil met 2006 want er hangt volgens mij niks nieuws in, maar toch. Mooi is mooi tenslotte al kunnen de meningen daarover verschillen. Wij vinden hem zelf in ieder geval prima!
Posted by Picasa

Kraakpand

Onze Kut-oh heeft de kerststal gekraakt! Het stond een dagje onberheerd op de grond en hup! Het is dus even een kraakstal geweest. Het staat inmiddels met de hele kerstgroep erin in de vensterbank aan de straatkant dus iedereen die voorbij loopt kan even in de kerststal gluren!
Posted by Picasa

Boom 1

De Sint is weer het land uit en dus is het zaak om zo snel mogelijk de boom overeind te trekken en het huis in kerstsfeer te brengen. Aangezien Sonja en Gerd zaterdag zouden komen moest het meeste toch echt op vrijndagmiddag gebeuren! Vrijdagavond hadden we ook geen tijd namelijk. Zo op de foto ziet het er nog niet uit natuurlijk, maar het is goed gekomen!
Posted by Picasa

Lekker lui

De winter staat voor de deur en wat is er dan lekkerder om in de vensterbank boven de verwarming een uil te knappen? Geef ze eens ongelijk die 2 draken!
Posted by Picasa

maandag 3 december 2007

Flitsend!

De Sint is weer in het land en dus maken wij daar weer dankbaar gebruik van! Na wat lose optredens afelopen week gingen we zaterdagmiddag op pad naar Goes, daarna Roosendaal en gisteren 4 stuks achter elkaar. Er werden heel wat foto's gemaakt! Er werd ook heel wat afgeflitst in de ogen zoals je kunt zien, maar het was bere gezellig overal! Woensdag nog twee en dan gaan de pakken naar de stomerij! Op http://picasaweb.google.nl/edmapics/SintEnPiet komen de komende dagen de actie foto's!
Posted by Picasa