maandag 27 oktober 2008

Ploeg in de kroeg

Hier nog een laatste plaatje van gisteren van (een deel van) de ploeg in de kroeg! Onze Rina met Edwin en Ellen! Gezellig!
Posted by Picasa

Markiezen

Tot slot kwamen we bij het wijdt en zijdt bekende Markiezenhof! Het oudste stadspaleis van Nederland en volgens mij zelfs ver daarbuiten maar weet ik niet zeker..... Ook hier hoorden we en zagen we dingen die we nooit geweten hebben. Ik ben natuurlijk een import Bergenaar, en dus wist ik het al helemaal niet maar en zit zelfs een voor iedereen toegankelijke kapel waar je kan bidden en een kaarsje op kan steken! Ik ben niet gelovig maar ik vind een kaarsje opsteken altijd wel iets hebben. Wellicht gaan wedat nog eens doen;) Na nog wat café bezoeken eindigde de avond bij Bali voor een Indonesisch buffet! het was ondanks het slechte weer toch een geslaagde dag!
Posted by Picasa

Aardewerk

Bergen op Zoom heeft zijn eigen aardewerk (gelukkig voor hun chaufinisme!) En daarvan is veel terug gevonden tijdens allerlei opgravingen voor nieuwe gebouwen. Een deel staat ook in de gevangene poort waar trouwens nog vrijwel alles (incluis de cellen) intakt zijn!
Posted by Picasa

Gevangenentoren

De toch kwam ook langs de gevangenenpoort in de straat (Lievevrouwenstraat) die in 1994 als mooiste stad van Nederland is gekroont! We waren er bijna allemaal nog nooit ingeweest maar dit was het uitzicht in ieder geval!
Posted by Picasa

Hightea!

Afgelopen zondagmiddag was het culinaire zondag, de (waarschijnlijk) eenmalige opvolger van de dinnerdrive. De dag begon om 10.30 toen Henk en José al kwamen voor het klaarmaken van een heuse Hightea! de kamer werd verbouwd, alles gesneden en gesmeerd en om 12.30 kwamen de gasten, 11 stuks met ons erbij! Na het knaagwerk en thee tot het onze strot uit kwam gingen we op stap met een gids door Bergen op Zoom. Je loopt en rijd natuurlijk vaak door de stad maar de ins en outs weet lang niet iedereed! Jammer dat het plensde!
Posted by Picasa

Kunstwerkje

Hier is ie weer, een kunstwerkje van de freubelmutsenclub! Eeen soort rozentaart of hoe moet ik het anders omschrijven? Ik vind m geweldig al zeg ik het zelf hahahah! Zit weer heel wat tijd in maar we waren weer leuk een avondje van de straat!
Posted by Picasa

Nieuw!

Afgelopen week updateproblemen gehad hier... ik kon wel op de site maar niet inloggen! En net nu ik weer een en ander had! Zoals bijvoorbeeld deze foto van de nieuwe treinstellen van de NS die zelfs op het Zeeuwsche traject (zo nu en dan). Ziet er prachtig uit! Stoffen bekleiding,mooi vloertje, glazen deuren in de gangen met een soort foto erin/erop, mooi hoor! En dit keer niet alleen voor de randstad!
Posted by Picasa

zaterdag 11 oktober 2008

Rally

Ook in Veere was het gisteren prachtig weer zodat de dames en heren deelnemers aan de Burton Rally prima uit de verf kwamen met hun Burton sportwagens! Een stuk of 10 stonden er zeker, in allerlei kleurvarianten. Zal vast wel een teambuilding of studenten activiteit zijn geweest. Leuk!
Posted by Picasa

Did you have your choq today?

Niet alleen de baasjes zijn gek op chocomel, Moor ook! Die lust alles, dus ook deze light versie van de choq! En slim als ie is zo met het pootje uit de mok in zijn bekkie! Klik maar op het filpje!

Broodjes kijken

Gisteren in Middelburg op pad geweest. Beetje geshopt, maar ook in de plaatselijke horeca gekeken hoe de lunchkaarten eruit zagen om alvast ideeen voor Thalia op te doen. Zowel qua uitelijk van het broodje of ander gerecht als de prijzen op de kaart. Daarom hebben we bij 2 locaties ook maar de kaart meegejat hahah!
Posted by Picasa

maandag 6 oktober 2008

Toppers

Nee dit zijn niet de Toppers in concert, nee het zijn de Toppers op cursus! Samen met 2 collega's zijn we op cursus gestuurd om BHV ploegleider te worden, althans dat is de bedoeling. Na een theorie ochtend werden we 's middags in de pakken gehesen voor wat praktijk opdrachten om ons leiderschap te beproeven. Vlt nog niet mee om juist te handelen! Diverse ontruimingen vonden plaats en ook diverse verwonde personen moesten uit hun benarde positie bevrijd worden. Morgen deel 2 en over een maand examen....
Posted by Picasa

Woonbeurs

Afgelopen zaterdag onze woonpakken aangetrokken en naar de wonbeurs in Amsterdam! Niet dat we iets nodig hadden of inspiratie moetsen opdoen, maar gewoon om eems lekker rond te snuffelen. Een blik bekende Nederlanders doet het ook altijd leuk op een beurs, zo kwamen we Milika Peterson van Hart van Nederland tegen, vlakbij de stand van SBS6 Tuinman Jurgen Smit, en stond bij de stand van Miele tv kok (voorheen life en cooking) Rudolf van Veen in de pannen te roeren. Het werd overal steeds drukker en chaotisch van de vele stands in de diverse mega hallen waren we het na twee en een half uur slenteren weer spuugzat. Lekker weer 1e klas terug naar huis want we hadden herfst toer kaarten van de NS. Ideaal voor dit soort doeleinden zodat je lekker onderuitgezakt in je heerlijke stoel met MP3 speler op richting huis zoeft.