zondag 10 december 2006

Mooier

Bij aankomst 's morgens waren we al een keertje over de kerstmarkt buiten gelopen, maar mooier was het aan het eind van de middag toen het donker begon te worden. Dan zie je de lichtjes veel beter, maar dat wil iedereen zien natuurlijk... Het was ontzettend druk, dus hutje mutje en voetje voor voetje... aansluiten maar! Tegen 16.00 hebben we pas geluncht en ook daar was het druk en lang wachten, maar ja, de maag wil ook wat! Nog even binnen gewinkeld, buiten een glühwein en binnen een paar biertjes, en toen zat de dag er weer op. Om precies 19.15 vertrokken we weer huiswaarts, en tegen 21.45 draaiden we de sleutel thuis weer om. Moe maar voldaan!

Centro

De kerstmarkt op zich was natuulijk al wat, maar het winkelcentrum Centro is helemaal wel wat! Als je tenminste van winkelen houdt.... En gelukkig houden wij daar allewtwee van dus dat zat wel goed. Alles was helemaal in kerst style, groot groter grootst!

Frohe Weihnachten

Gisteren met de pv van mijn werk naar Oberhausen geweest. Al vroeg in de morgen (07.00) werden wij in Bergen op Zoom opgepikt. Na een pauze onderweg kwamen we tegen 10.00 al in Oberhausen aan. We hadden gegokt om daar pas om 11 uur aan te komen dus dat was weer een meevaller! En wat doe je dan als je een lange zit achter de rug hebt, buiten in de kou loopt en er lekkere bakluchten voorbij komen? Juist! Een braadworst eten! Mmmmm!

vrijdag 8 december 2006

Klaar!

Kijk, zo is íe geworden! Beetje vaag fotootje, maar mijn gewone camera heeft er effe geen zin in, scherpstellen gaat niet goed, en mijn telefooncam is zowiezo niet zo'n ster in het donker. Maar ach, zo heb je een indruk.

Boom gezet

De Sint is weer terug naar Spanje en dus is het tijd om de kerstboom weer in huis te halen! We waren eigenlijk van plan om er een bij de boswachter te gaan halen, maar doordat het vies weer was en we geen zin hadden in een natte auto vanwege een natte boom, zijn we gewoon naar Praxis gegaan in de hoop daar een hoge boom te vinden. En jawel! Een meter of 2 en half hoog is ie. En voor een zee bescheiden prijsje zoals we van Praxis gewend zijn. Hier zie je de finishing touch: de piek erop zetten!

woensdag 6 december 2006

Blijf bij je leest!

Ja Turkje bij ons om de hoek... je kent vast het spreekwoord "schoenmaker blijf bij je leest" niet.... Een moslim die kerst viert is zowiezo als iets wat niet helemaal strookt, maar goed als je het dan toch doet, doe het dan op een normale manier en pleur die veel te lange (en ook nog eens rooie!!!) lichtslang dan niet zo tegen je gevel aan! Machtig mina, dit is toch echt geen porum! Ik vind het echt geen zicht hoor, als je geen verstand hebt van kerst en/of kerstversiering, hang dan niks op! Haal dit alsjeblieft zo snel mogelijk weg, want zo komen er nog minder klanten dan er de laatste tijd al zitten..... Je kan er heerlijk eten, echt waar, wordt er vriendelijk geholpen, maar dit kan niet!

zondag 3 december 2006

Senseo zat

Ben jij die Senseo koffie ook zo zat? Ik in ieder geval wel. Echte koffie is het nog steeds niet, makkelijk wel. Maar naar aanleiding van de vele reclames op tv en reacties op websites van mensen die er een gekocht hadden, heb ik een Nespresso gekocht. Het espresso systeem van Nestlé. Super apparaat! Heb een van de simpelste gekocht want ze zijn best prijzig, maar je krijgt nu deze maand € 50,-- terug dus was ie best te betalen. Hij ziet er leuk uit, en je hebt keuze uit 12 standaard smaken. Het zijn koffie cups die je gebruikt. Nadeel is alleen dat je de cups niet in de winkel kunt kopen maar via telefoon of internet moet bestellen en dat ze vrij duur zijn (€ 0,32 per stuk) Maar met de kleine hoeveelheden koffie die ik thuis drink is het wel te doen. Kek machientje he? Nu wachten op de eerst bestelling. Die zijn binnen 2 dagen in huis zo wordt beloofd. De test cups zijn bijna op namelijk!

Op pad

Dit Sint is weer in het land dus wij zijn weer aan de bak! Niet zo druk als vorig jaar, maar met 7 keer opdraven is het toch een leuke bijverdienste. Op de foto zit je de regendruppels van vandaag nog deels op de mijter. Wat een verschrikkelijk weer hè! Dinsdag 5 december de laatste 2 van de 7 optredens en dan gaat Sint weer op zijn stoombootje!