donderdag 30 april 2009

Troep

De vrijmarkt was nog steeds in volle gang en zal vast ook niet in 1 keer klaar zijn vanwege de aanslag, tenminste dat denk je toch als je zo'n ongeluk ziet? Honderden Bergse zolders waren weer op straat uitgestort, wat een bende! Wel gezellig met al die troep maar ja, wel tegenstrijdig met die toestand!
Posted by Picasa

Wat een toestand!

Ongelovelijk zeg! Zit je met je bakje koffie en je oranje tompouce voor de tv voor de uitzending van de koningin in Apeldoorn en dan die crash! Dat geloof je toch niet? Maar je ziet het live gebeuren! Natuurlijk werd gelijk de rest van de dag afgelast in Apeldoorn en waarschijnlijk ook de rest van het land. Hier op de foto zie je op de achtergrond de opgestelde deelnemers van de jaarlijkse zeepkisten race, nog niet wetend daat ook die afgelast zou worden. Wat een toestand!
Posted by Picasa

woensdag 29 april 2009

Klaar voor koninginnedag!

We hebben weer alles uit de kast gehaald voor morgen! Er zit een paar uurtjes werk in, maar dan heb je ook wat! Als het maar droog blijft anders loopt mijn crepe papier uit! Ik ben klaar voor de start!

vrijdag 24 april 2009

Umbul Umbul

Watte????? Umbul-Umbul dat is de naam van de vlaggen die we hebben meegenomen uit Bali. Origineel zijn het vlaggen die bij de ingang van tempels staan, maar je ziet ze daar vooral als reclame objecten! Van winkels, drankmerken etc. Daarom een leuk aandenken. We hebben ze ook nog in het geel, altijd leuk om de tuin een wat zomerser gevoel te geven! In het echt zijn ze soms wel een meter of 3 à 4 hoog, daarbij zijn dit maar kleintjes!
Posted by Picasa

Laatste keer...

Gek idee deze vrije vrijdagmiddag. Dit zal een heel eind de laatste keer zijn dat we op vrijdagmiddag vrij zijn de komende pak m beet 18 jaar.... Over een kleine 2 weken gaat de kroeg open en dan is er geen tijd meer op vrijdag! Hopelijk volgen er dan nog vele warme en zonnige maandagen want dan is de tent gesloten. Vanmiddag dus nog maar lekker in het zonnetje gelegen terwijl Edwin de planten aan het verpotten was. Verschil moet er zijn tenslotte, dat was toch van die werkpaarden en sierpaarden enzo?
Posted by Picasa

maandag 20 april 2009

Mazzeltje

We werden om 13.00 lokale tijd bij ons hotel opgepikt en een kwartier later stonden we in de rij op het vliegveld om in te checken. Er bleken stoelen te weinig op de vlucht van Cathay Pacific waar wij mee via Hong Kong naar Amsterdam vlogen, of we onze stoel af wilden staan..... waarop Edwin antwoorde "Wat staat daar tegenover en wat voor vlucht krijgen we dan?" We zouden 4 uur later vertrekkn en met Malasia airlines vliegen, een snellere overstaptijd hebben en dan via Kuala Lumpur. Ook kregen we 75 dollar pp. Op de vraag of we dan terug naar het hotel konden of van het luchthaven terrein af mochten moesten ze even nadenken.... nee, maar we mochten wel gratis gebruik maken van de buisnessclass lobby! Ook leuk! Zo konden we vier uur in die lobby rondhangen onder het genot van gratis hapjes en drankjes, werd onze overstaptijd ernstig verkort, kregen we dus die dollars en last but nog least gelijktijdig in Amsterdam aankomen ook! Da's nog eens een mazzeltje! Zij we ook eens op de hippe luchthaven van Kuala Lumpur geweest alwaar we al een aantal dollars hebben omgewisseld voor allebei een geurtje;)
Posted by Picasa

zondag 19 april 2009

Het laatste rondje....

We nemen met pijn in ons hart afscheid van onze favoriete wereldbestemming... afscheid van het fijne hotel, de lieve mensen, het zalige eten, de honderden winkeltjes, de prachtige rijstvelden, de betoverende tempels....... Wanneer zien we Bali weer? Voorlopig krijgen we het te druk met de zaak, maar hopen dat we er ooit weerkeren....! Maandagmorgen vroeg omstreeks 06.50 komt als het goed is onze Cathay Pacific vliegmachine weer met een doffe dreun op de grond in Amsterdam, terug in de werkelijkheid! Jongens allemaal weer bedankt voor het bekijken van de weblog en vooral het reageren, erg leuk! De weblog houdt natuurlijk niet op met bestaan dus kijk nog maar eens, we beleven vast nog weleens wat!
Posted by Picasa

donderdag 16 april 2009

Paradijs op aarde

En als de zon dan bijna onder is ziet het er helemaal super uit! overal op al die tafeltjes olielampen en kaarsjes! Jongens stop met zoeken, Paradise is here!!!!!! Wie gaat er volgende keer mee naar Bali?
Posted by Picasa

Mmmmm

Op zich eet ik de laatste tijd wel mondjesmaat vis, maar als ik zoals hier niet precies weet wat ik eet hoeft het voor mij niet zo..... gelukkig had de ober nog wat connecties wherever die voor kipsate konden zorgen. Samen met de jumbogarnalen die meer op kreeften leken zag het er als volgt uit...... mmmmmmmmm wat een unieke omgeving om zo te eten! dat hadden wij zelfs nog nooit gedaan!
Posted by Picasa

Vis

Nou ben ik geen vis eter, maar daarom niet minder leuk hier op het strand van het kleine vissersplaatsje Jimbaran. Geweldig al die tafeltjes op het strand! Honderden tafeljes bij een stuk of tien tentjes, allemaal dik in de rookwolken want alle vis gaat hup de met cocosnoot gestookte bbq op! Van het milieu of arbeidsomstandigheden hebben ze hier nog nooit gehoord dus als kok hebje het daar aan die grill zwaar te verduren!
Posted by Picasa

Fijn optrekje

Nou zitten wij natuurlijk helemaal niet verkeerd in het Kartika plaza, maar het kan altijd nòg beter! Vanmiddag zijn we naar Jimbaran geweest, een km of ten zuiden van waar wij zitten en daar hebben we ons bij het Four Seasons laten afzetten, omdat dat we een leuk begin leek om te starten. De taxichaufeur vroeg zich al af of we daar echt zaten, en toen de portier ons vroeg of we daar logeerden antwoorde Edwin al dat we daar op vrienden zouden wachten..... ik begreep l uit dat lul verhaal dat ik niet mocht lachen of vragen..... Wat een rete chique en prachtig hotel!!!! Wow man moet je dat zwembad hier zien, alsof je zo de zee inzwemt!
Posted by Picasa

Elke dag iets nieuws

Iedere dag weer ontdekken we weer iets nieuws, dat zwemmen in de zee ipv zwembad ook leuk is vanwege de golven en vanwege het uitzicht op de landingsbaan van het vliegveld dat hier een km of 3 vandaan ligt. En bruin terwijl u wacht natuurlijk in de zee. en als je dan het land opkijkt en je ziet die leuke bootjes weer, dan is je dag bij voorbaat weer goed! Nog 2 volle dagen te gaan!
Posted by Picasa

dinsdag 14 april 2009

Reacties!

Bedankt by the way voor de reacties op de berichten! Reageren kun je door onderaan het bericht op het woord reactie te klikken en dan "anoniem" als schrijver, zo werkt het het minst omslachtig! We lezen ze allemaal, erg leuk dus laat je gaan!!!! We zetten het tenslotte allemaal niet voor niks zo snel mogelijk online.....! Hiermee sluiten we de dag weer af, de foto bij de watertempel Tanah Lot, een must do in Bali! Hij/zij ligt deels in zee, en als het hoog water is zelfs helemaal! We zien m nu voor de derde keer maar blijft leuk!
Posted by Picasa

Monkey business

Blijft leuk, apen! Zeker als ze los lopen, hoewel...... je wordt eerst belaagd door bananen en nootjes verkopende Balineesjes en dan vervolgens door de apen zelf! Is het geen plaatje, mamma met kind?
Posted by Picasa

Bedagul

Vandaag kwamen we ook langs het Bratanmeer bij de Bedagul tempel. Geweldig is ie, al vaak op foto's gezien maar in het echt zeker zo mooi! Jammer dat het toen net wat bewolkt was, hoewel het wel een misterieus effect geeft natuurlijk!
Posted by Picasa

Van alle markten thuis

We zijn natuurlijk van alle markten thuis, maar deze hadden we nog niet gehad, hier was het voormalijk groente en fruit en natuurlijk voor de toerist ook wat prularia. Hier hebben we een nieuwe bamboe kling klong (of hoe noem je zo'n ding, chimes?) gekocht, met vogel erop, die variant hadden we nog niet.
Posted by Picasa

Bek open

Of wat dacht je van deze reuze leuwenbek? Een cm of 20 in de breedte was ie wel, mooi hè?
Posted by Picasa

Flora

We hebben er ook nog even wat flora tegenaan gegooit in de vorm van een botanische tuin, altijd leuk om de close up van je camera mee uit te testen. Nou dat zit wel snor volgens mij.
Posted by Picasa

Tempel nummer....

534? We hebben er inderdaad al een hoop gezien maar iedere keer zijn ze anders en meestal mooier! Bij deze waren vooral de torentjes met de dakjes in de aanbieding. Het heeft wat met de symboliek van de bergen en de zee te maken en hoe hoger hoe heiliger. Ik ben altijd te druk met foto's maken zodat ik het verhaal maar half hoor....
Posted by Picasa

Super....

Na de paashaas hebben we nog een celeb hier in Kuta, superman of superhorse! Wat zielig allemaal voor die beesjes toch dat geren met die koetsjes! Plaasen moet ie in een emmer die onder zijn piemel/mutje hangt àls ie überhaupt kan plassen want ik heb er nog geen 1 zien drinken
Posted by Picasa

Kleuenpallet

Het gaat goed met het kleurenpallet van ons! Hoewel het gisteren de hele dag zo goed als bewolkt was en vandaag de hort op en ook niet al te zonnig wordt je hier in de schaduw nog wel bruin volgens mij. Maar goed we hebben nog 4 volle dagen bakplezier voor de boeg en als we letterlijk wat olie op het vuur gooien komt het wel goed. Lekker dobberen op het Rabobank luchtbed en dan komen we er wel!
Posted by Picasa

zondag 12 april 2009

Ceremonie

Vandaag was het weer tijd voor een ceremonie, de eerste dag na de volle man en dus een nieuwe maand op de Balinese kalender! Dat moet gevierd worden uiteraard! Het is nu 1931 op Bali. Het grappige was dat een klein uur nadat ik deze foto had gemaakt alles weer van straat geveegd was.... daar doe je dan zoveel moeite voor...
Posted by Picasa

Vrolijk Pasen

Nu de Sinterklaas afgelopen jaar een suc6 bleek te zijn dachten we dat het eens tijd was voor iets nieuws, een nieuwe bijverdienste. Uniek voor Bali; een paashaas in de hoteltuin die kinderen liet eierenkleuren. Niemand die wist dat wij het waren.....
Posted by Picasa

zaterdag 11 april 2009

Sarong rond

Wat ook geldt bij ieder bezoek aan een tempel; knieen bedekt! Gelukkig verhuren ze sarongs in alle maten en kleuren en dan ziet het er als volgt uit..... het ziet er nìet uit! De komende dagen blijven we lekker luieren en misschien nog een excursie. Maar het niksdoen bevalt prima dus wie weet....

Tempel

Bij een bezoek aan Bali mag een tempel bezichtiging natuurlijk niet ontbreken! Een ding hebben alle tempels gemeen... ze worden slecht onderhouden! Maar goed.... Alle pracht en praal komt er aan te pas want ze zijn hier echt zeer gelovig en werkelijk alles wordt er voor het geloof geofferd en gedaan. Vele ceremonies door het jaar heen en alles prachtig versierd met vele kleuren. De foto's zin allemaal een beetje over belicht want met die mega felle zon hier weet mijn camera niet echt raad meer.... De automatische stand bied geen soelaas helaas dus maar expirementeren....

Bruiner

We hebben nog steeds prima weer, warm tot zeer warm en af en toe wat bewolking. Twee keer 's nachts een tropische regenbui dus da's ook goed getimed. Je ziet dat het na een week met de kleur op ons tere Hollandse huidjes ook de goeie kant op gaat en we hebben nog een week! Mmmmm


Waterpaleis

Op Bali zijn 3 waterpaleizen waarvan deze op Oost-Bali de mooiste schijnt te zijn, en inderdaad; Prachtig! De ouwe Balinese koning had vast de nodige centjes toen ie zijn tuinen liet aanleggen!