zondag 31 augustus 2008

BRAND!!!!


Soms sta je ineens bovenop het nieuws!

We hoorden vanmorgen tijdens de koffie weliswaar sirenes, maar die hadden we al vaker gehoord maar ze kwamen nu wel erg dichtbij en het werden er ook steeds meer! Het bleek te gaan om een brand beneden in het dorp waarbij een depot van het rode kruis volledig door vlammen werd verwoest! Het fikte als een gek en knalde volop door kapotspringende leistenen dakpannen! Wij konden de rookpluimen goed zijn vanuit de tuin, de bomen versperden het zicht om verdere details gade te kunnen slaan maar het was wel indrukwekkend..... er schenen geen gewonden te zijn gevallen gelukkig en over de naastgelegen abdij werd gene woord gerept in hetinternet krantenbericht....

Waterval

We waren bij tijds klaar bij de brouwerij dus na de heerlijke boeren lunch met biologische streekproducten togen we nog naar het naburige Coo voor een drankstop bij de beroemde watervallen van Coo. Veel kinderen want de watervallen zijn tegenwoordig onderdeel van de Coo versie van Plopsaland.

Hop hop

Het blijft natuurlijk MARTIN'S weblog dus hier nog een actiefoto op het addertje bij de brouwerij om even aan het hop te voelen of het wel echt was! Lekker link ook op de teenslippertjes maar het ging goed....

Bellevaux

De brouwerij met naastgelegen eetgelegenheid wordt door een Nederlands echtpaar gerunt dat heel hun hart en ziel hierin hebben gelegd. Met veel overgave vertelde de brouwer over zijn hobby! De rondleiding ging van start nadat we een paar biertjes van eigen brouwsel hadden geproefd, en zelfs onze vertokte droge witte wijndrinkster ging voor 1 keer overstag en moest concluderen dat er mee op de wereld bestaat dan witte wijn en dronk haar glaasje met enig goedkeuren leeg dus het moest echt wel goed bier zijn!

Prachtig weer!

Als je ècht krijgt wat je verdient dan verdiende iedereen het vast want we hadden prachtig mooi weer! Hier met een biertje op terras om te proeven want we waren te gast bij de bierbrouwerij van Bellevaux op een steenworp afstand van Malmedy.

voortuintje

Bij het huis, bovenop een heuvel net buiten Malmedy (Provincie Luik) hadden we ook een leuk voortuintje met oprijlaan. Ruime voortuine van +/- 50x200 meter ruw geschat. Wat een prachtige omgeving zeg!

Optrekje

Het was me weer een weekendje wel! Ik durf de rubriek "Terug" bijna niet meer te noemen als titel, want we zijn alweer terug! Van Malmedy om precies te zijn waar we met 13 man sterk neer zijn gestreken in een geweldige groeps villa! hier te zien op film, klikt u maar weer!

dinsdag 26 augustus 2008

Italiaans in Roosendaal

Het is bijna een doodzonde om als Bergenaar naar Roosendaal te gaan maar afgelopen zaterdag hebben we toch maar de gok gewaagt hahaha! Eerst naar Rosada om te kijken voor schoenen, maar Rosada is en blijft toch niks hoor.... loopt voor geen meter.... Toen naar Roosendaal centrum om eens te kijken in de nieuw opgetrokken passage. Ik moet zeggen, ziet er gelikt uit! Helemaal in Italiaanse stijl maar wel een beetje te gelikt hoor.... beetje over the top. Aan de ene kant heel knap gedaan hoor, maar beetje te nep, beetje Disney.... Weet eigenlijk niet wat ik ervan moet vinden.... En net als Rosada staat er ook hiet teveel leeg aan panden..... Als ook dat maar goed komt.....

Werk in uitvoering

Er zijn werken gaande in de Hoogstraat! Al een week of 2 staat de steiger in de straat voor onze gevels. Iedere dag gaat de steiger van links naar rechts en gaan de schilders op en neer om hun gevelkunsten te vertonen. Er zijn schilderwerkzamheden gaande en de goot wordt gerepareerd. Het zink gaat vervangen danwel gerepareerd worden en het houtwerk en de gevel wordt van een nieuwe verflaag voorzien. En je raad het al, het knapt zienderogen op! Op dit moment is er geschuurd en gegrond en is hat sauswerk gedaan. Rest nog het aflakwerk en de goot. Alleen de goot moet nog in de renovatie en dat laat helaas nog op zich wachten... De omvang van de her en der aanwezige houtrot kwam pas aan het licht toen de steiger er voor stond.... Jammer dat dit achterstallige onderhoud aan alle vier de huizen niet bij de vorige eigenaar aan het licht kwamen hahahah! Had een hoop geld gescheeld....

Grappig

Sommige reclame affiches (schrijf je dat zo?) zijn al leuk door hun eenvoud! Deze kwam ik tegen op een Dixie toilet (je weet wel, zo'n plastic stinkhokje met chemisch toilet). Er werd vast geduid op het gereedschap van de man hahahah. Het was een reclame van Stanley gereedschappen, voor de website daarvan in Belgie.

maandag 18 augustus 2008

Live optreden

Het werd al eerder genoemd, het live optreden voor de Bergse radio, maar hier dan levend bewijs in beeld en muziek! Klik op de video en hoppa! (Als het goed is dan.....) Wel je geluid aan natuurlijk!

zondag 17 augustus 2008

Jungle

Hoewel het weer deze zomer niet om over naar huis te schrijven is, is het voor de tropische bloeiers niet eens zo gek! Redelijk warm met uitschieters en lekker veel vocht! Een van de twee Datura's (ongeveer in het midden van de foto) is al bijna 3 meter (!) hoog en bloeit met vlagen uitbundig! Links zie je de tweede gele Datura die een stuk kleiner is en nog niet echt bloeit, en helemaal links vooraan op de foto de Bougainville die weer terug in bloei komt na een dip van een paar weken. Prachtige nieuwkomen is de kleine witte Datura die je i het midden op de grond ziet staan. In de winter was het niet meer daneen 10 cm verdroogt sprietje op de zolder maar nu ongelofelijk mooi geworden en enorm gegroeit. Met de palmbomen en het paviljoen erbij gaat het al aardig op een tropische jungle lijken!

Last minute optreden

De krabbenfoor betekend altijd veel muziek op straat! Ik mocht nog een keer op komen draven bij het podium van de BRTO, de Bergse lokale omroep. Door een foutje in de communicatie (mail was niet aangekomen of in spam beland) wist ikm pas op het laatste moment, een dag van te voren dat ik moest optreden.... Gelukkig ging het goed en stond het in allerijl opgeroepen vrienden publiek voor het podium. Jammer was alleen dat het geen half uurtje was dat ik mocht zingen maar een minuut of tien.... Maar ach, het was weer leuk en ging prima!

Eindelijk!

Excuses, Excuses, het heeft echt veel te lang geduurd voordat deze update erop stond, maar geen tijd geen zin etc.... We hebben wel weer genoeg gedaan en beleefd, dat wel! De Gentse Feesten waren weer bere gezellig (zie foto) en natuurlijk kort daarop de krabbenfoor bij ons in Bergen op Zom. De braderie die meer wegheeft van een jaarfeest met de nadruk op de horeca en de muziek. Eigenlijk de plaatselijke variant op de Gentse Feesten!