maandag 29 oktober 2007

Toet

Voor het hoofdgerecht bij Eppie Wallie hadden we trouwens nog het warme voorgerecht bij Rina, Gamba's op provincaalse wijze met salade! Voor mij speciaal had ze lekker ragout gemaakt mmmm. Deze foto was van de grande finale, het toetje op Halsteren. Een zalige witte chocolademouse met gecarameliseerde amandelen. Daarna nog een lekker bakkie koffie met borrel en de dinnerdrive zat er weer op! Iedereen had zijn beste beentje voor gezet en het was weer een groot suc6! We waren weer eens een dagje van de straat hè.....
Posted by Picasa

The voice of Europe

Eppie Wallie (Stand in van Eddy Wallie) was ook van de party, het klonk lopezuiver "onder de balustrade"! Heerlijk hoofdgerecht van frikandelbrood (lekker!) met brussels lof/ veldsla. Natuurlijk frieten erbij, en gebakken krieltjes!
Posted by Picasa

Heimolen

Van de zuivelstraat naar de Hoogstraat waar bij ons de amuses geserveerd werden. Palingreepjes met tomaatje, waterkers op een laagje Mierikswortel mouse. Een gevulde champignon met roomkaas, snuif peterselie, de klein gesneden champignonsteeltjes en daarop een laagje gesmoltenkaas uit de oven en ook als amuse een schuifje varkenshaas met daarop een roompaté met oa een scheut sherry erin verwerkt en een theelepeltje cranberry's. Heeeerlijk! Maar deze foto komt van de Heimolen (vlakbij Bergen) waar het koude voorgerecht door Marian bereid was, meloen in Port gemarineerd met een roos van ham en een paar plakjes ham erbij. Broodjes erbij, kruidenboter erbij en voila!
Posted by Picasa

Binnen

Binnen in de tijdelijke dependance van Beveren stonden waar en waardin al klaar met hun shirtjes, maar geen Koninck dit keer maar een trappist met natuurlijk een scheutje grenadine
Posted by Picasa

Beveren

In de zuivelstraat was het huis van José en Henk omgetoverd tot het wijd en zeit bekende Antwerpse café Beveren! Voor degene die het toch niet kennen, het café met het (enige?) nog werkende café orgel aan de kaai in Antwerpen. De "Belse" vlag aan de gevel, het bord boven de deur en het orgel (op cd) galmde via de voordeur de straat op!
Posted by Picasa

Dinnerdrive

Afgelopen zondag was het weer zover, de jaarlijkse dinner-drive stond weer voor de deur! Het zes gangen diner, van koffie tot desert op zes verschillende adressen. Ieder koppel maakt een gang van het diner en serveert dat thuis, en dus vanaf half elf 's morgens tot een uur of half elf 's avonds in de weer bij iedereen! We begonnen bij Ellen en Arno met een zeer uitgebreide koffie! Het thema was Belgïe dit jaar en dus veel chocolade varïeteiten!
Posted by Picasa

zaterdag 27 oktober 2007

Hutch

Dit is 'm! De nieuwe aanwinst! Nee hoor, niet schrikken, we zijn bij Robin en Joyce geweest, een collega van mij en die hebben sinds vorige week een choclade bruine labrador! Wat een scheetje hè!?
We zijn dus op kraamvisite geweest compleet met cadeautjes! Een super irritante (voor het beestje denk ik) bal waar je brokjes in kan doen die er moeilijk uit gaan, maar die ook nog eens uit zichzelf rolt vanwege een motortje erin! Leek me geweldig voor het beestje en hij vond het meteen leuk! En voor als Hutch wat grote is een stoere basebaal Cap. Het was weer gezellig in Kloetinge!
Posted by Picasa

woensdag 24 oktober 2007

Veel tijd

Je moet wel engelen geduld hebben als je nu, zoals ik, toch iedere dag met de trein wil. Hoewel, de trein natuurlijk niet want die rijdt niet, maar de bus. Bij vrijwel ieder klein k..stationnetje stopt ie dus dat betekent veel dorpjes afrijden en vooral een lange zit! Normaal met de intercity doe ik er 33 minuten over, nu ruim anderhalf uur! Tel daarbij het lopen van en naar station op en ik ben iedere dag 4 uur aan het reizen...... zucht..... Ze zijn maar aan 1 spoor tegelijk bezig en goederentreinen kunnen ook door dus snap niet waarom het nu met die tiijd (en veel geld) kostende bussen moet! Hier bij Goes zijn ze in ieder geval druk doende. Maar van de gedachte dat in maart het spoor een maand (!) dichtgaat wordt je echt moedeloos.....
Posted by Picasa

Nog 3 dagen....

Nog drie dagen afzien en dan ben ik er voorlopig vanaf, van de werkzaamheden op het spoor tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. De rails worden gedeeltelijk vervangen deze week en dat betekent aanzienlijke vertraging!
Posted by Picasa

zondag 14 oktober 2007

Kara-okay!

We kwamen gisteren gebroken van het vele lopen aan in het hotel en twijfelden of we nog wat zouden drinken in de lobby van het hotel. Toch maar wel als afzakkertje maar toen werd het steeds gezelliger! Uiteindelijk hoorden we dat er op steenworp afstand van het hotel een Karaoke bar was dus ja..... dat konden we niet laten schieten! Bere gezellig en al gauw stond ik "I can't see clearly now the rain has gone" te zingen! Twee halve liters en één dansje laten stonden we weer voldaan buiten! Wat hebben we gelachen daar om die zatte lui! En hun warschijnlijk om ons....
Posted by Picasa

Rest

De rest van de foto's staan uiteraard weer op het webalbum (klik hier rechts in het donkergrijze vlak bij de links op Edma webalbum). Daar staan ze weer allemaal op! Ook de ongesensueerde foto's van de Karaokebar gisteravond waar een of ander geil zat vrouwtje met mij wilde dansen en mij helemaal geweldig vond hahaha ik heb er maar in de waan gelaten en hitsig meegedanst tot grote hilariteit van mijn collega's! Drank (zowel van haar als van ons) maakt meer kpaot dan je lief is misschien maar je kan er behoorlijk mee lachen!
Zondagmorgen dus beetje duf naar de Colombia Road Flower market, leuk omte zien en leuk intermezzo om de tijd vol te maken tot de bus naar Nederland weer vertrok!
Posted by Picasa

Alweer terug

De rubriek "terug" komt nu wel erg vaak op de weblog voor! We zijn ALWEER terug! Terug van een weekendje London van onze Europa tour de afgelopen 3 maanden. Zo waren we 2 keer in Spa, een weekend in Venetie, een week in Spanje en een weekend in Oostenrijk! Afgelopen vrijdag togen we met de PV van mijn werk naar London. Geweldige stad met zowep oude, als nieuwe gebouwen en bezienswaardigheden. Dit is een van de hippe kantoren in buurt van de Tower Bridge.
Posted by Picasa

dinsdag 9 oktober 2007

Leslie

Hier de Hazes imitator.

Feesie

Afgelopen zaterdag hadden we weer het jaarlijkse feestje van de Rabo. Vol goede moed gingen we naar Zalinaz in Ettenleur. Blijkbaar is daar best moed voor nodig want zo'n goede naam heeft die tent niet, maar goed, de entree was prima, het buffet nog beter (maar omdat het natuurlijk gratis is stond er een elle lange rij) maar de artiesten waren maar zo-zo.. Leslie Williams met zijn Hazes act was leuk als begin maar was gelijk een van de betere, want zowel Rogier van Oosterhout (hier bekent van Omroep Brabant) en de Cooldown Café waren om te huilen zo slecht. Het leek, of beter gezegd klonk meer als een play back act.... en zal ook nog het nodige gekost hebben ook. Zonde van het geld! Was al met al beetje zonde van de avond..... maar ach! Hier op de foto Rogier.

dinsdag 2 oktober 2007

Snowy

Hier middenin het gebied met de slagboom waarachter de auto's niet meer komen is het rust wat de klok telt, prachtig! Zoals je achter mij ziet heeft het recent op de hoge bergtoppen gesneeuwd. De rest van de wederom vele foto's vind je uiteraard weer op http://picasaweb.google.nl/edmapics/ in het album "Almabtrieb" Het bekende recept, album aanklikken, diavoorstelling aanklikken en dan gaat de boel vanzelf of de foto's een voor een aanklikken. Viel Spass!
Posted by Picasa

loslopend wild

Zondag waren we alweer vroeg uit de veren want wie zo kort in Oostenrijks is als ons moet zijn tijd goed besteden! Om 10 uur gingen de auto's van Hanneke, Armandus en Paolo en de onze van start voor een rit naar de Lange Grund. Voor de kenners, vanuit Hopfgarten richting Kelchsau door het bos via de slagboom waar je moet betalen de ongerepte natuur in! Prachtige natuur en ineens...... een loslopende koe op de weg! Losgebroken hahaha hier zie je haar met de auto van Hanneke waar de koe gelukkig netjes rondom heen liep.
Posted by Picasa

Drukte

Uit heel het Brixental, maar ook uit Nederland, Duitsland en.... heel gek Frankrijk kwamen busladingen vol naar Hopfgarten om de oogstrelende koeien te bekijken, een hapje te eten van de stukken spek, broadakroapfen (soort kaas soufle) an bradworsten of een glaasje mee te drinken van het immer stromende bier. Gezelligheid alom!
Posted by Picasa

Blue Diamonds

Nee hoor, het was niet de overgebleven Blue Diamond die met ons mee was, maar een echte indo uit Jember op Java die 2 maanden in Nederland is. Paolo was weer eens in het land in Den Haag en omstreken en Hanneke vond het hoogste tijd om hem n al die jaren dat ie in Den Haag de verhalen over Oostenrijk van ons hoorde eens zelf kennis te maken met het Alpenland. Ook Paolo is voor intergratie dus even een Tiroler hoed passen! Zet maar weer gauw af Paul.....
Posted by Picasa

Sssssschitterend

Prachtig mooi versierd, complete kronen van bloemen op hun hoofden! Prachtig getooid liepen ze door de straten van Hopfgarten im Brixental! Het weer deed enorm zijn best, de temperaturen liepen op tot ruim in de 20 graden en de zon scheen als nooit tevoren! Genieten dus!
Posted by Picasa

Almabtrieb

Hier was het allemaal om te doen afgelopen weekend, de almabtrieb oftewel de koeien die van de alpenweide waar ze de zomer doorbrachten, naar beneden komen om de winter door te brengen in de stal.
Posted by Picasa