dinsdag 30 januari 2007

Webcam




De webcams bovenop de Jochtal die ze vlak voor mijn vakantie geistalleerd hebben, maken ieder half uur een foto. Rede dus voor een testje! Een aantal keer tijdens de vakantie hebben we, of beter gezegd ikzelf in de buurt van de camera vertoefd. De bewuste cam staat gericht op de lift en daar moesten we toch geregeld wachten om de groep bij elkaar te krijgen die uit de lift kwam. En ja hoor, het is gelukt! Maandagmorgen 10.00 uur zijn we gefotografeerd! Je kunt het terug zien door op camera "panorama" (de bovenste lange foto) te klikken, daarna op archiv, dan op montag 22 jan, dan op het fotootje waaronder 10.00 staat, en dan op vergröserung. Klinkt ingewikkelder dan het is hoor, maar je ziet dan hetzelfde als op deze foto hier. We hebben er iedere keer om gelachen als we op het heel of half uur in de buurt van de webcam waren hahaha! Ik moet nog even speuren of er meer foto's zijn waar we op staan maar deze is in ieder geval gelukt!

Terug in het land

De Italie trip is weer ten einde, de vakantie zit er weer op. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik alweer aan het werk. Wat gaat zo'n week snel voorbij! Op de foto zie je de bus staan op het jaarbeursplein in Utrecht, de plek waar ik ben uitgestapt. Helaas was de trein waar ik instapte niet helemaal de goeie, ik zal wel verkeerd gekeken hebben, want ipv Rotterdam Centraal waar ik zou overstappen, kwam ik op Den Haag centraal terecht.... Ook geen ramp, je doet er alleen langer over om thuis te komen, maar goed, of je er nou 14 of 16 uur over doet, op zijn afstand maakt dat ook niet meer zoveel uit....

vrijdag 26 januari 2007

Klaar!


Vandaag was er voor de deelnemers aan de reis de ski wedstrijd. Zoals elk jaar was de spanning niet te snijden! Het sneeuwde en was koud! Sinds gisteravond is ds weer een laagje sneeuw bijgekomen. Vanmiddag was het weer vrij skien, dus ook voor ons als begeleiders. Het ging lekker en het zonnetje kwam er door! Na deze middag besloot ik om het bijltje of beter gezegd het ski-tje er bij meer te leggen ik nok er mee

donderdag 25 januari 2007

Brrr!


Hoewel de temperatuur vanochtend ook al laag was, viel het in de zon nog niet eens zo op, maar vanmiddag boven was het behoorlijk fris! Skien ging wat minder soepel, maar ach.... Het kan niet altijd meezitten.

Top!


Na 36 uur sneeuw en een dag mist en snijdende wind is het nu helemaal toppie! We zijn nu lekker relaxed aan het werk op de makkelijke beneden pistes en vanmiddag weer het echte werk op de boven pistes. Deze foto is gemaakt op de dorps afdaling. Nog 3 dagen genieten!

woensdag 24 januari 2007

Nog een


Hier nog een foto verschil met een foto die van de week erop gezet is. Deze is vanaf ongeveer dezelfde plek als die van dat uitgerolde stuk witte vloerbedekking op die nog groene berg. Vandaag weer naar boven geweest. Weer paar keer storing in de stroomvoorziening van het dorp... Stond ijskoude wind, potdicht van de mist, ik zag heen hand voor ogen, was verschrikkelijk om in te skien! Was met een horrortocht door siberië! Zijn om1430 al terug maar beneden gegaan. Hoop dat het snel zonnig wordt!

Na de sneeuw


Duidelijk toch, die verschillen? De foto's op de site zijn overigens met mijn telefoon gemaakt, en vanuit de telefoon recht op de site gezet. Het wordt steeds gekker met de techniek!

Zoek


Zoek de verschillen! Duidelijker bestaat niet. Deze foto van martin's grill oase (leuke naam trouwens) werd zondag gemaakt...

dinsdag 23 januari 2007

Raak


Het is nu goed raak hier! Gisteren sneeuwde het al een hele dag met kleine poeder vlokjes, maar gister avond begon het pas echt goed! En bovendien de hele nacht doorgegaan! Het schijnt zelfs nog de komende 2 dagen door te gaan! Er ligt nu al 30 cm verse sneeuw, en wat zal ds nog bijkomen?

maandag 22 januari 2007

Leed


Leedvermaak is het leukste vermaak dus daarom deze kiek. Vanochtend voor het eerst sinds 4 jaar een dal afdaling en dat liep niet helemaal vlekkeloos.

Geschenk uit de hemel


Letterlijk en figuurlijk! Eindelijk sneeuwvt het! Weliswaar bescheiden, maar dat is tijdens het skien niet zo erg want anders zie je natuurlijk geen fuck...

zondag 21 januari 2007

Boven


Deze eerste dag dat de lange latten aan gingen hebben we vrijwel allemaal op de bovenpistes doorgebracht. Ik moet zeggen dat na een uurtje wennen de schwung er aardig in kwam. Gedurende de dag ging het nog steeds prima. Een goede start dus!

Groen


Mooi groen is natuurlijk nooit lelijk, maar wintersport gebieden die groen zijn... Deze foto is genomen vanuit de cabine lift die je naar het grote ski gebied brengt. Je ziet dat het beneden gebied alleen uit kunst sneeuw bestaat en nog het meest lijkt op een uitgerolde rol wit tapijt.

zaterdag 20 januari 2007

Slecht


Dat is in een woord de situatie beneden. Deze foto is gemaakt vanaf het hotel. Boven schijnt het iets beter te zijn maar loopt niet over... Maar dat hebben we nog niet met eigen ogen gezien. De reis naar hier is voorspoedig verlopen. Vandaag wordt er door ons nog niet geskied, en da's maar goed want gister op de parking in heerlen al mijn enkel verzwikt... Een goed begin is het halve werk tenslotte!

woensdag 17 januari 2007

Grote Fan

Ik ben inmiddels verslaafd geraakt aan de snow-cam van Vals.... Iedere dag kijken of er al sneeuw bijgevallen is. Morgen schijnt het eindelijk weer te gaan sneeuwen dus wellicht quasi live zichtbaar! Wat ook leuk is om te zien, de piste bully's zijn nadat de lift voor publiek gesloten is, bezig om de piste weer te prepareren voor een nieuwe ski dag. Er wordt dus hard gewerkt om alles tip-top te krijgen. Zelfs in het donker wordt doorgewerkt!

dinsdag 16 januari 2007

Test

Deze foto laat het toetjes team zien, Edwin en Ellen (volgende keer je garde stilhouden!) De foto's waren de eerste uit mijn nieuwe foto camera en nog zonder boekje gemaakt. Goeie plaatjes. Nu de handleiding maar eens doorlezen de komende tijd....

Toet

Het was leerzaam, maar vooral ook erg gezellig. Echt een aanrader, mede door de prachtige entourage (monumentenpand met eten in de oeroude gewelvenkelder) en natuurlijk door de gezellige uitleg en hulp van Ad en de ijverig afwassende Marleen. Leuk voor vriendenclubs en bedrijven. Kijk maar eens op http://www.kokauvin-bergenopzoom.nl/frames.html Heb ik je zo genoeg aangeprezen Ad? Hier op de foto trouwens het toetje. Mango limoen mouse van Griekse yoghurt en slagroommmmmmmmmmmmmm!

Kok au vin

Nee, de titel is geen spelfout, dit is de naam van het nieuwste kookrestaurant van Bergen. Edwin's oud collega Ad van Raam heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en geeft nu kook workshops. Rede voor ons vrienden/café clubje om eens een avond te gaan koken. Altijd leuk. Na ontvangst en uitleg en het aantrekken van de schorten, gingen de handen uit de mouwen. Hier op de foto zijn Harrie, Eppie en Con bezig met het larderen van de eendeborst filet met vanille stokjes (gaat bij het bakken heerlijk ruiken en smaken).

Sneeuwvlokken

Nog enkele dagen te gaan voor ik naar Italie vertrek, en eindelijk ziet het er hoopvol uit! Op de webcams is te zien dat er boven volvoende sneeuw ligt, maar echt veel is het niet. Bovendien is niet te zien hoe de situatie op de lager gelegen gebieden is. Maar hoopvolle berichten! Zowel donderdag als vrijdag dreigt het te gaan sneeuwen! dat zou natuurlijk super zijn! En dan zaterdag als wij aankomen weer een lekker zonnetje zodat we na een week ook weer met een mahonie houten bruine kop weer terug naar Nederland kunnen!

woensdag 10 januari 2007

EINDELIJK!


Eindelijk gerustgesteld! Iedere, ja echt iedere dag heb ik gekeken op de website van het Jochtal waar ik volgende week vrijdag naar afreis voor de wintersport vakantie met de Vrijbuiters. Ik ga weer mee als begeleider met een groep licht verstandelijk gehandicapten, en het zag er lang naar uit dat het skïen zonder sneeuw zou gaan worden.... althans èchte sneeuw. Kunstsneeuw ligt er zowiezo wel op de belangrijkste hoger gelegen afdalingen. De vooruizichten zijn weliswaar niet echt super, maar nu er nieuwe webcams op de site staan sinds vandaag, heb ik gezien dat er toch een laagje sneeuw boven ligt! Kijk ook eens op http://jochtal.it-wms.com/ Ik kan nog niet helemaal localiseren waar de cams exact staan, maar dit ziet er alvast een stuk hoopvoller uit! Laat nu de rest van de sneeuw maar komen! Het is er warm dus wat er nu ligt is anders volgende week ook al weg..... We wachten af....

donderdag 4 januari 2007

Jumbo


Hoewel dit tafereel best bij het vorige bericht past, is deze foto nog maar met genomen. Bij 10 dagen na kerst! Maar ja wat doe je als je voor het werk in het tuincentrum loopt op zoek naar wat voorjaars bloeiers om de kantine op te fleuren, en je ziet daar ineens de ultieme kerststal in de 50 procent? Meenemen natuurlijk! Hij staat nu op het werk en heb nog minstens 49 weken om hem mee maar bergen te nemen.