woensdag 28 maart 2007

Gemeente Middelburg

Of het echt de gemeente Middelburg zelf is weet ik niet, maar Park Veldzigt, waar het kantoor gevestigd is waar ik werk, is een park van meerdere nieuwbouw kantoren. Nou is de parkeerplek al minimaal, het wordt helemaal een ramp als er drie kantoren bijkomen! Aan de ene kant van ons komen er nog 2 kantoren bij, aan de andere kant van ons eentje, en aan de andere kant van het park zelfs nog een! Ik ben heel erg benieuwd! Maar vandaag was er helemaal een leuke actie.... op de toch al krappe weg achter de kantoren waar ook nog geparkeerd wordt is nu een boom geplaats! Geloof het of niet MIDDEN op de weg! Het is toch werkelijk niet te filmen zeg! Wie bedenkt er in godsnaam zoiets! Eerst denk je nog aan een grap, maar zelfs op de originele plannen staat ie ingetekend! Ik ben zeer benieuwd hoe onze leveranciers en vuilnisophaaldienst hierop zullen reageren.........

zondag 25 maart 2007

Dagtochtje

We zijn alweer enige dagen terug in Nederland, maar toch zijn we gisteren de grens weer over gegaan. Niet echt ver, Belgïe en om wat preciezer te zijn; Brugge! We moesten eerst naar Middelburg rijden omdat het een tripje van de PV van mijn werk was. Daar op de parking wachtende zagen we de bus aankomen en wat schetst onze verbazing....de bus kwam ook uit Bergen op Zoom. Bij Bison in Vlissingen hadden ze bussen tekort en deze dus ingehuurd. Bovendien kende Edwin de chauffeur erg goed want het was een oude collega van toen Edwin nog op het reisbureau werkte. Wat een toeval weer! Zot tegen 10.00 arriveerden we in Brugge en helaas was het koud en druilerig weer..... We besloten niet met de rondleiding mee te gaan maar op eigen houtje al winkelend de straatjes door te lopen. Niet veel gekocht maar wel leuk. Om half zes werden we opgepikt om naar Sluis te rijden, daar gewokt en om 22.15 waren we weer thuis. Nog even de stad ingegaan en tegen de tijd dat de klok voorruit ging lagen we op bed. Leuk dagje weer!

donderdag 22 maart 2007

Kerst

En wat dacht je hiervan dan! Er zijn natuurlijk wel meerdere winkels waar je hele jaar door kerstspullen kan kopen, maar die Amerkanen hebben natuurlijk op en top kitsch spullen! Wat dacht je van deze kicken rendierkandelaar. Het is dat ie te groot was, vond hem supergaaf!

Indoor surfen

Ook leuk, je surfboard wat je van plan bent om te gaan kopen alvast uittesten in de winkel zelf! Ongekend! Een opwaartse meter of 3 brede waterstraal zorgt voor de stroming en hoppa!!!!! Gaaf man!

Shoppingtime

Toch nog even terug naar Amerika. We hebben daar echt geshopt tot we niet meer konden, en wat een winkels heb je daar zeg! Sommige zijn te maf voor woorden! Zoals deze waanzinnige winkel met alleen maar M&M's! En echt een grote winkel ook hoor! Je kunt zelf je favoriete kleuren kopen (zi op de achtergrond) en ik weet niet hoeveel andere artikelen met opdruk uiteraard. Bizar om te zien!

woensdag 21 maart 2007

Verkeerde volgorde...

De laatste berichten stonden niet helemaal in de goeie chronologische volgorde, maar goed, kost te veel moeite om dat te veranderen hoor, gaat erom dat je een beeld hebt van wat we allemaal beleefd hebben, en dat beeld heb je ondertussen vast wel hahhaha! tot zover de USA! Trouwens als je nit het complete verhaal op je beeldscharm krijg vanaf dag een kun je altijd links in het archief terug kijken he, gewoon op een bericht klikken, zelfs tot aan de oprichting van deze weblog, Het is maar dat je het weet!

Laatste dag, Universal Studio´s

De optocht van Mardi Grass in de Universal studio was erg vreemd voor ons om mee te make want blijkbaar is het dan de gewoonte dat er gratis plastic gekleurde kettinkjes werden uitgedeeld die eruit zijn als gekleurde parel kerstboomslingers. De jeugd is superfanatiek voor de kettinkjes te vangen (maar heel gedisiplineerd bleven ze toch op de stoep in plaats van naar de uitdelers te rennen'. Vooral het overdreven Amerikaanse gegil en gejoel vonden we erg apart. Wat zijn die lui maf zeg! De optocht begon veel te laat (vreselijk met die kou), maar zo hofden we niet te wachten tot de optredens op het MEGA grote podium begonnen. Optredens van THE FOUR TOPS en THE TEMPTATIONS!!!!! De laatstgenoemde begonnen het feestje (zie foto) maar de eerste songs klonken ons volledig onbekend in de oren en konden we ook niet echt waarderen, en vanwege de kou en dat we het niet geweldig vonden gaven we de pijp aan Maarten. Leuke dag weer en leuke afsluiting van onze vakantie die de dag erna, zondag dus, ten einde kwam.

Verjaardag

Op mijn verjaardag zijn we naar Seaworld gegaan, bekend van orka Shamu (van Free Willy toch?) Op zeg best een aardig park, het weer was ok opgeklaard hoewel we nog wel een bui hadden. Toch maar een regencape voor de hoofdprijs aangeschaft ( Zes Dollar per stuk voor een velletje plastic!!!) Maar op een paar druppels na hebben we ze niet nodig gehad..... Grappige shows daar met de (zee)dieren. Maar helaas voor ons en geluk voor Shamu (één van de vijf, het is dus niet eens dezelfde iedere keer!) had ze een baby orkaatje gekregen. We hebben ma en dochter wel gezien in het bassin, maar tot een show kwam het niet helaas. Je zou denken dat ze de net bevallen Shamu vervangen door een andere Shamu, maar zo werkt het blijkbaar niet. De orka wil de eerste dagen niks met andere orka´s te maken hebben op de plek waar haar jong geboren is, en dat was........ het bassin waar de kunsten vertoond worden! Jemig zeg, hebben wij weer! Teleurgesteld waren we eigenlijk wel.... Het is toch de publiekstrekker van het park, maar ja..... Shamu dan maar even van Google gehaald....

Universal

We moesten een keuze maken tussen de filmstudio van Disney, de MGM, en Universal. Omdat we vreesden dat MGM net als Magic Kingdom een copy zou zijn van de studio´s van Disney Paris hebben we toch voor Universal gekozen. En daar hebben we belist geen spijt van gehad. Erg leuk daar om in die filmdecors rond te lopen zoals hier in de straten van New York. We gingen de hele dag van hot naar her van de ene naar de andere attractie. Er was alleen een probleem, believe it or not, het was KOUD! Het zonnetje scheen maar er stond een koude wind en daar liepen we dan in onze korte broek en t shirtje. We dachten dat het naarmate de dag vorderde wel warmer zou worden maar helaas..... het bleef koud! En we wilden toch tot 21.00 blijven want er zouden vanwege Mardi Gras (een soort Carnaval van New Orleans) optredens zijn van bekende artiesten. Vanwege Mardigras ook de groen geel witte versieringen overal zoals op de brug op de foto.

Dansje

Wederom een dansje, deze keer met de geest van Alladin in het nagebouwde Marokaanse Marrakech. Ik ben ooit in het echte Marrkech geweest en ik moet zeggen.... het zag er echt verbluffend uit zeg! Fantastisch! De man die in het pak van de geest zat en de bewaker erbij moesten erg lachen!

Vuurwerk!

Hoe meer de middag vorderde, hoe donkerder de lucht..... als dat maar goed gaat.... we wilden minstens tot 21.00 in Epcot blijven want volgens onze info zou er een fantastisch vuurwerk zijn als afsluiting van de dag. Nou nemen we de Amerikanen met een korreltje zout, maar toch...Zo rond 18.00 begon het te onweren en niet lang daarna waanzinnig te regenen! We vreesden dat het niet door zou gaan, maar gelukkig werd het toch minder naarmate de avond intrad. Om klokzag negen uur, bij Disney is alles goed georganiseerd, dimde het licht en begon de show! Waanzinnig om te zien dat in heel het park het licht dimt tot minimaal en dat het geluid waarof je ook loopt even hard te horen is. Het is inderdaad een waanzinnig spektakel! Laserstralen, licht en muziek zorgden voor een oog en oorstrelend spektakel dat zich nauwelijks op foto en video laat vastleggen. Omdat ik mijn nieuwe fotocamera nog niet helemaal onder de knie heb ben ik maar voor de automatische instelingen gegaan en het ziet er niet eens zo verkeerd uit eigenlijk. Voordeel van digitaal is natuurlijk gewoon doorschieten en thuis zien wat er van gekomen is! Geeft toch een aardig beeld zo?

Ander feest

Terug naar Epcot, ik had het al over de fantastisch nagemaakte landen taferelen, dit is er ok eentje, het oktoberfest van Beieren compleet met Duitse hoempapa muziek, bratwurst mit sauerkraut en natuurlijk bier! Geweldig grappig! Zelf een Mickey mouse met lederhose te koop die ik van Edwin voor mijn verjaardag kreeg! Ik was tenslotte de andere dag dag jarig!

St. Patricksday

Ieder jaar wordt er in Ierland, maar ook in America waar veel Ieren wonen St. Patricksday gevierd, maar wat wordt er eigelijk gevierd? In 432 kwam de bisschop st. Patrick naar Ierland. Binnen een paar jaar lukte het hem, bijna de hele Ierse bevolking te bekeren tot het Christendom. Op 17 maart overleed hij. Op deze datum wordt st. Patricksday gevierd. De shamrock (klavertje drie) is een symbool van st. Patricksday. Men zegt dat st. Patrick vroeger aan de mensen het christendom uitlegde met de shamrock, aldus google... Way vooral opvallend was tijdens onze dagen in de pretparken dat veel mensen met groene tierelantijnen en kleding rondliepen zoals de man op de foto met een leuk groen deel van zijn kapsel! Een mini grasveldje met bloemen! Leve de zooooomlens!

maandag 19 maart 2007

Epcot

De ochtenden in Florida begonnen met een bezoek aan de plaatselijke shopping/outlet malls alwaar we ontbeten en daarna shopten tot rond het middag uur. Karrevrachten aan artikelen zijn er zo in ons bezit geraakt. De tweede dag in Speeltuin Orlando brachten we door in Epcot, ook van Disney. Hier ligt de nadruk meer op het educatieve, maar natuurlijk wel op zijn Disney en op zijn Amerikaans, the bigger the better! De educatieve shows/films waren nit zo aan mij besteedt, maar het landen gedeelte waar complete kopieén van landen staan is echt geweldig! Van een complete niet van echt te onderscheiden (kunstof maar idioot echt!) Mexicaanse Maya tempel tot een kompleet Scandinavisch dorp, Van een Parijs wijkje tot een Chinees tempelcomplex compleet met erg goede restaurants die het plaatselijke eten serveren. Ongelovelijk echt ziet het er allemaal uit en je waant je ECHT in het desbetreffende land!. Hier de enorme "bol" aan de ingang van het park.

Mickey oren

Natuurlijk horen Mickey-oren tot de standaard aankopen waarmee je de poorten van Disney 's avonds uit loopt. Als een klein kind zo blij....! Edwin wilde ze niet, maar toen ik ze wel gekocht had wilde ie wel op de foto ermee! En omdat spring in the air is, een sprong van vreugde na een erg leuke dag in Magic Kingdom, wat het grotere origineel is van Disneyland Paris. Handig, want zo'n beetje alles is hetzelfde, zo raak je de weg tenminste niet kwijt hahahah! Alleen de hotels van Disney zijn in Parijs een stuk leuker vind ik, maar ach daar waren we nu toch niet.

Terug!

We zijn weer terug in het land! Na het voorspoedig verlopen traject Orlando-London ging het in London Gatwick een stuk moeizamer... De douane vond het handiger om 1 in plaats van 2 scanners voor de bagage aan te hebben dus enorme rij en wij (en anderen) hadden nog wel een vlucht voor de boeg. En j bent er niet zomaar meer doorheen! Laptops uit de tassen, schoenen uit, jassen uit, riemen uit, NIKS geen vloeistoffen of aanverwante artikelen los in je tas (alleen dichtgesealed) dus dat neemt best tijd in beslag. Wij als een speer naar boven en toen was er nog geen gate bekend..... 15 minuten voor vertrek een verzamelhal, toen ineens de gate en daar aangekomen bleek het vliegtuig nog uit Newcastle onderweg te zijn..... uur vertraging.... In Amsterdam enorme rij bij de paspoortcontrole. Wordt je bijzonder vrolijk van als je bijna thuis bent. Maar goed, we zijn er weer! Om 1400 waren we zover dat we met koffers en al op de stoep stonden! De wasjes draaien, de koffers leeg en opgeruind, boodschappen gedaan, en nu de tijd uit zien te zingen om te gaan slapen. Proberen om normale tijd naar bed te gaan om een jetlag te voorkomen. De weblog weer bijwerken dan maar! We gaan maar weer verder met waar we ongeveer gebleven waren! Als eerste in Orlando naar Mickey in Magic Kingdom!

vrijdag 16 maart 2007

Helaas


Het zit niet mee hier... We komen niet op het internet hier vanuit het hotel, voorlopig dus het laatste plaatje en dan maar duur via mijn gsm... Dat kan er ook nog wel bij hahaha. Deze foto gister in epcot gemaakt. Bij geen bericht tot maandag in nl! Dan volgen de rest van de plaatjes thuis wel!

woensdag 14 maart 2007

Reacties

Trouwens, bedankt voor de reacties op de berichten iedereen (werk jij nog wel Tineke?) Het lukt mij op een of andere manier niet om op de reacties te reageren dus langs deze weg dan maar.... Leuk om iedere keer vanuit hier te lezen. Hebben overigens in alle hotels hier gratis wireless internet dus inloggen en hup internet! Makkelijker kan niet op je eigen laptopje! Als laatste voor vandaag een fotootje aan het eind van deze middag gemaakt op de pier van Clearwaterbeach! Ik ga de luiken dichtgooien! Morgen willen we rond half acht gaan rijden zodat we rond half tien in Kissimee bij Orlando zijn. Daar is ons hotel de rest van de vakantie, en schijnbaar op een paar kilometer van alle parken. Dus de auto dumpen en met de gratis shuttle bus naar Disney! Mickey here we come!

Baywatch

Na Saint Pete zijn we naar Clearwater-beach gereden, een soort schiereiland met stranden en appartementen bij Clearwater. Leuk opgezet, zij het massaal. En omdat er volop gewerkt wordt aan de weg en parkeerplaatsen voor het komende zomerseizoen, was het moeilijk om een parkeerplek te bemachtigen. Gelukkig lukte het uiteindelijk en konden we weer in onze zwempakken en in de Fast tanning tropical coconut oil om in record tempo aan ons kleurtje te werken. Op zich gaat het al wat worden, we beginnen nu zichtbaar van kleur te veranderen! De Baywatchers waren helaas al naar huis dus ik heb mijn eigen baywatch maar even bij het wachterhuisje gezet voor een kiekje. Ook leuk toch?

Schijtluizen

Letterlijk en figuurlijk schuitluizen, want dichtbij komen durven ze niet! Ja, als je eten in je handen hebt, wat je daar natuurlijk kan kopen, maar daar trappen we niet in natuurlijk!

The Pelicans

Wilde Pelikanen hier overal aan de kust, dus ook een de pier. Allemachtig wat schijten en stinken die beesten zeg! Maar goed, hij of zij staat er leuk op met die clear blue sky en die gekleurde ballen.

Luie varkens

De gemiddelde Amerikaan is ook zo lui als een varken, of te stupide om zelf iets uit te zoeken, want zelfs voor een stuk pier van nog een 300 meter rijdt er een trammetje..... ongelovelijk

Saint Pete

Vanmorgen in alle vroegte (09.00) naar Saint Pete gereden zoals ze hier Saint Petersburg noemen. We moeten tenslotte ook wat anders zien dan shoppingmalls nietwaar? Daarom in de buurt van het water geparkeerd en naar The Pier gelopen, een pier met aan het einde een soort pyramide op z'n kop dat dan meteen de belangrijkste attractie van het park lijkt te zijn, want buitenom een paar musea (niet echt iets voor ons) was er weinig te beleven. Op zich deed het plaatsje wel vriendelijker aan als Miami, maar het was er wel rustig.... Maar goed, het zonnetje scheen heerlijk, lekker gelunched dus wat maakt het uit. Een beetje rust in schreeuwerig America is ook wel lekker.

Suuuuuuuuuuuuuuuuuupermarkt

Alles is hier BIG in the USA dus op zeker de supermarkten. Deze zit hier vlakbij ons dus moesten we gisteren even uitproberen! De Walmart zit overal, ook in Australie, Thailand en Mexico dus we wisten wel waar we naar binnengingen, maar altijd leuk om alle producten in 20.000 variaties te zien staan in die enorme winkels die ook nog eens tot 's avonds laat open zijn. Wij kochten er t-shirts die je in NL ook kan kopen maar hier stukken goedkoper, evenals een grot pot pindakaas voor Edwin, ook een merk dat in de USA veel goedkoper is, en watertjes voor onderweg, en een BIG-bag chips! Je mocht eens een hongerklap krijgen onder die vele kilometers rijden.....

dinsdag 13 maart 2007

Het diner

Voor het diner waren we vanavond weer naar het Griekse gedeelte van Tampon Springs, vlakbij ons hotel gereden. We dachten dat Grieks wel aardig zou zijn voor vanavond, maar dat viel tegen...... gedver zeg, dit raakte kant nog wal en had niks met Grieks te maken..... Het leek ons weer eens wat anders dan de fast food ketens waar je hier mee doodgegooit wordt, maar helaas..... Maar ach, de buiken waren weer gevuld...... Ik kon er niet meer mee lachen op de foto.....

Zooooooooooom

.......en ingezoomd!

Nog meer beestjes

Van veraf......

Annimals

Tuuuuurlijk hebben we ook nog dieren gezien! Handig vanuit een rijdend safari treintje bijvoorbeeld door de Seringetti area, Africa dus. Lekker handig op zijn Amerikaans op je luie reet zitten en toch alles zien.! Trouwens de foto's van vandaag zijn met de vrijwel nieuwe camera. vooral het inzoomen is een suc6, zoals hier!

Nat pak

En als je dan twee keer loodrecht bent gegaan en nog een looping hebt gemaakt scheurt ie ook nog dwars door het water, leuk voor het publiek want het water spuit omhoog! En over het publiek dat staat te kijken omlaag.......

Recht stuk

Hier zie je de trailer met stoeltjes aan het begin stuk loodrecht hangen...... brrrrrrr!

Bush Gardens

Vandaag naar Bush Garden geweest, die dierentuin annex pretpark. Weinig dier en veel pret eigenlijk, zeker als je van achtbanen houdt! De allerergste is wel de Sheikra, een van de die achtbanen op de wereld waar je LOODRECHT naar beneden denderd! Wij hebben hem NIET gedaan, geen een achtbaan trouwens.... zulke helden zijn we niet, maar wel effe plaatjes van geschoten natuurlijk! Zo ziet ie er van afstand uit. Als je de foto van links naar recht bekijkt zie je eerst een rood gedelte scuin naar beneden gaan (daar ga je omhoog) en daarnaast zie ja het kaarsrechte stuk. Nou voor geen goud!!!!!

De Auto!

Hier is ie dan hoor, mijn auto met privé chauffeur hahaha! Edwin zit gelukkig achter het stuur, want de auto is behoorlijk wat groter dan het gemiddelde Nederlandse Golfje, Foxje, 205-je of onze eigen Pluriel. Ik hou me maar bij het progammeren van de TomTom voor onze tripjes, lijkt me beter.... De auto's zijn hier allemaal behoorlijk aan de maat, en Hummers all over de place! Die geven ze hier weg volgens mij!

maandag 12 maart 2007

Uitrusten

Maar tussen de bedrijven door vanmiddag lekker op de playa gelegen! We zitten tenslotte niet voor niets aan de Gulf Coast, de golf van Mexico! En dan is dit het uitzicht! Tot morgen met plaatjes uit Bush Gardens!

Dumpen die hap!

Het shirtje wat ik hier draag gaat een dezer dagen in de prullebak, net als een aantal andere spullen zie er nu al in zijn gegaan! Zo gingen er al sokken, boxers en een paar shirtjes in. De shopping malls zijn hier geweldig in America, 2 paar Nike schoenen en een Polo Ralph Lauren trui zijn al bij mij in de knip. Dat soort merken zijn stukken goedkoper dan in Nederland, en zeker als ze in de aanbieding zijn. Voor dat soort aankopen moet er natuurlijk plek gemaakt worden in de koffer! Morgen gaan we na het ontbijt naar Bush Gardens, een combinatie van Dierentuin en pretpark in Tampa. En op de terugweg of anders de dag erop vast wel weer een grote shoppingmall. Makkelijk dat we de laptop mee hebben, kunnen we op Google de beste Malls uitzoeken, en op de TomTom gelijk intoetsen en hup er naar toe!

Grieks

Het plaatsje waar we nu zitten, Tampon Springs, aan de kust, staat bekend om de Grieken die hier ooit zijn neergestreken om sponzen op te duiken. Edwin even op de kiek. Leuk plaatsje trouwens. Ziet er wel uit als een echte vakantieganger zo he?

Schreeuwerig

Het laatste stuk voordat we bij het hotel aankwamen is net zoals alle andere wegen rondom een stad, vol schreeuwerige reclame borden en vol met winkelcentra en vooral heel veel garage bedrijven en fastfoodketens. Erg rustgevend.....maar niet heus! En dat gewoon 20 kilometer aan een stuk! Maf volk die Amerikanen. Ze zijn net zo overdreven als hun reclameuitingen.

Brug

Zo ziet de brug eruit voor het moment dat je erop rijdt, best een groot ding dus! vlakbij St Petersburg, niet zo heel ver van Tampa.

Het verloop


Het verloop van de reis ging als volgt, gistermiddag, zaterdag dus zijn we uit Miami vertrokken naar Sanibel-Fort Meyers. Eerst in de grootste shoppingmall van het zuiden van Noord America rond geshopt, en toen de drie uur durende trip. Saai stuk rijden op de uitlopers van de Everglades. Weinig tegengekomen. Ook Sanibel was saai, maar mooi hotel in ieder geval. Vandaag, zondag weer een eind gereden richting Palm Harbour in de buurt van Tampa waar we nu de komende drie nachten zitten. Deze weg was een stuk levendiger. Vooral het stuk bij de baai van Tampa, zie de foto voor de spectaculaire brug en het mooi uitzicht als je erover rijdt.

zaterdag 10 maart 2007

Tweede dag

Zo, vandaag de eerste volle dag in Miami, en gelijk ook de laatste want we breken het kamp morgen (zaterdag) weer op. Vandaag besloten we om als eerste op zoek te gaan naar een shoppingmall. Allereerst om te ontbijten, en natuurlijk om te shoppen! Allen de eerste mall die we in de TomTom invoerden was niet te bereiken vanwege een grote file door een ongeluk, en de tweede was waardeloos.... een verlaten getto achtig winkelcentrum... even wat gegeten en toen terug naar de stad. Ingescheept voor een rondje varen op een of ander kitscherig piratenschip. Een tripje langs de huizen van de Rich & Famous! Nou ik kan je zeggen dat er leuke optrekjes bij zitten. De huizen en voormalige huizen van onder andere de Iglesiasjes (zowel vader als zoon) P Diddy, de Parkertjes (van de Parker pennen) en, op de foto, Madonna! Na de rondvaart in de Aventura Shoppingmall geweest en alletwee alvast wat inkopen gedaan; nieuwe schoenen! Kunnen we de komende dagen inlopen! Morgen gaat het wekkertje weer rond 8 uur, dan gooien we de koffers weer in de auto en vertrekken we richting Fort Meyers aan de west kust. Tomtom aan en rijden maar, wat een superuitvinding zo'n ding! Heeft ons al heel wat ellende bespaart en bovendien kun je gelijk selecteren naar waar je wilt als bezienswaardigheid of shopping centrum. Je kunt zelfs een signaal laten klinken als ie moet waarschuwen als er een winkelcentrum, een benzinepomp, een parkeergarage of wat dan ook in de buurt komt. Hebben we al handig gebruik van gemaakt!

vrijdag 9 maart 2007

Eerste dag

De eerste dag is goed verlopen. Om 02.30 reden we weg, op naar Schiphol, waar we even 4 uur arriveerden. Wel erg vroeg, zeker als je bedenkt dat de incheckbalie pas tegen 5 uur openging... . Het inchecken en een plaats uitzoeken mag je tegenwoordig zelf doen op speciale computermachines die er staan, kies een mooi plaatsje uit, print je boardingpas en klaar! Wel nog je bagage afgeven, maar goed, da's logisch. Strenge veiligheidscontroles tegenwoordig, niks geen vloeistoffen in wat voor vorm dan ook in je handbagage, alles moet zo de prullenbak in of voor de doune leegdrinken. Bij de gate alles nog eens door de scanner voor de tweede keer... In London bij de incheck van America moesten na die tweede keer ook de broekriem en de schoenen uit! En kijk eens wat een geweldig uitzicht we bij aankomst in London hadden! Zo hadden we London nog nooit gezien! Als je goed kijkt zie je de Towerbridge in het midden! Het was erg druk met vliegverkeer op Heathrow dus dat zorgde voor de nodige vertraging dus we moesten best haasten om van de ene terminal met de bus en eind lopen naar de andere terminal. Ook daar weer fikse vertraging, maar die is in de lucht op weg naar Florida helemaal bijgetrokken. Om Half negen 's avond Nederlandse tijd zetten we voet op Amerikaanse bodem!

dinsdag 6 maart 2007

Florida Countdown

Het aftellen is begonnen, donderdagmorgen in alle vroegte (+/- 02.00 uur) worden hier thuis opgepikt om op Schiphol gedumpt te worden. Als alles goed is gaan we om 07.00 de lucht in naar London Heathrow. Daar gaan we op zoek naar onze connecting flight naarrrrrr Miami! De vakantie begint dan, en duurt tot 19-3 als we om 11.20 weer voet op Nederlandse bodem. Ik heb er enorm zin in!
Dit tafereel zullen we vast wel tegenkomen by night. Hou de weblog maar in de gaten, ik zal zo vaak mogelijk updaten, naar gelang er internet faciliteiten zijn, maar daar ben ik in de USA niet zo bang voor als dat in een apenland als Thailand ook prima lukt. Met een beetje geluk kan het zelfs draadloos vanaf deze laptop!