zaterdag 24 februari 2007

Sprookje gaat verder

Wa 'd un sprookje was het thema van Bergen met de carnaval, maar zo vlak voor de carnaval doemde er een nieuw sprookje op aan de Bergse skyline, de verlichting op het dak van de nieuwe parkeergarage boven de nieuw te openen Mediamarkt bij de Hema tegenover. De meningen zijn er over verdeeld..... Ik vind het zelf wel hip, en bovendien een gaaf kleurtje, maar iets minder fel had wel gemogen... Maar het is wel een leuke eyecatcher!

donderdag 22 februari 2007

De Saver-boys

Gelukkig waren er toch een aantal mannen vroeg op op woensdagmorgen. De mannen van Saver die de stad weer opruimden! Vanaf een uur of 6 waren ze met blazers in de weer om de boel bij elkaar te blazen en opruimen. Een fotograaf van de krant maakte er een leuke foto van, waarschijnlijk heeft ie nu ook confetti IN zijn toestel zitten.....

Bende

De vijf dagen carnaval laten de nodige rotzooi achter. Toen we dinsdagnacht na het werken in het café naar huis liepen zag de stad eruit alsof er een vliegtuig boven de stad had gevlogen die een paar ton afval had gedumpt. Wat zag het eruit zeg! Vooral de optocht had een hoop vuil zoals confetti, serpentine en bakjes van friet opgeleverd.

Super

De vastenavond dit jaar was super! Zowiezo qua weer, want dat was geweldig natuurlijk! Afgezien van een paar spatten tijdens de kindercarnaval op maandag. De intocht was zowiezo perfect qua weer, een goeie binnenkomer voor de nieuw prins! En hij kwam in stijl! Wa 'dun sprookje was het thema, en in echt hele grote zevenmijls laarzen kwam hij de stad binnen! Supergave foto trouwens, even gleend van de website van BN de Stem.

vrijdag 16 februari 2007

Donderdag

De donderdagavond voor de carnaval is altijd de avond van de donderdagavond-dweilen. Een groep vrienden die altijd een act in verschillende café's doen. Dit jaar kwamen ze onder het motto "Me komme faak-ier" als.... juist, Fakir! Compleet met vliegende tapijten kwamen ze binnen, en een gelukkige uit het publiek moest op blokfluit een slang uit een mand fluiten! Hilariteit natuurlijk! De slang werd vernuftig door een hengel uit de mand omhoog getild, en dat zag er erg leuk uit! Onder gejuich kwam de slang omhoog hahahah! Erg leuk bedacht weer mannen!

Wa 'dun sprookje!

Dat is dit jaar het thema van de stad Bergen op Zoom, en ach, daar geven we natuurlijk gehoor aan! Tijdens het wagentjes kijken (de zo goed-als-klare carnavalswagens) kwamen we op het Beurspleintje ineens Pardijntje tegen! Of eigenlijk kwam zij mij als Pardoes tegen. Tuurlijk moest dat wel even op de foto vastgelegd worden! Op het Konterscherp, een soort industrie terrin aan de rand van de stad waar de meeste bouwkotten staan, zijn we niet geweest, wel bij de loodsen

maandag 12 februari 2007

't Leste fotooke

Els en ik in de Bellevue.

Take 3

Bij de altijd leut feestmiddag in de Bellevue, Edwin en Bep.

Take 2

Ikzelf met Pardoesmuts op, het thema hier in Bergen is niet voor niets "wa d'un sprookje"!! Op de achtergrond het Markiezenhof.

Sfeerbeelden

Hierbij wat sfeerbeelden van de carnavals activiteiten afgelopen zaterdag en zondag. We hoefden niet te werken en konden zodoende zelf op stap zaterdagavond. Zondagmiddag was er de feestmiddag van de carnavalsclub "Altijd leut". Als eerste hier Edwin op het Beurspleintje, op weg naar het vierde café die avond...

Van het kastje naar de muur...

...maar dan anders! Met het kastje over het Binnenhof! Ons favoriete woonwinkeltje, Maison Riviera (bekend van de rieten spullen) had nog steeds van alles in de Sale, dus goed de ogen open gehouden! Een leuk kastje in de 50% kwam in het vizier. We vonden hem meteen erg leuk, maar praktisch nadenken waar we hem gaan hangen kan geen kwaad... hij zou leuk staan boven de verwarming in de keuken, een aanschaf werd gedaan. Maar ja, in een stad als Den Haag parkeer je zelden voor de deur, dus naar de andere kant van de stad, via het Binnenhof weer terug naar de auto! Snel weer terug voor verdere koopjes! Rond 1430 belanden we vervolgens bij de verjaardag van Armandus. Leuk om er weer even te zijn, en zo ook wat bekenden weer te zien! Je kunt trouwens de foto's altijd vergroten (bij ieder bericht) door op de foto te dubbelklikken.



Dagje Den Haag

Zaterdag voor het eerst sinds lange tijd eens uitgebreid in Dn Haag geweest. We gingen vanwege de verjaardag van Armandus, de vriend van Hanneke, maar omdat we daarvoor toch naar Den Haag moeten rijden, besloten we om dan eerst de stad in te gaan. Omdat we vrijdagavond een overtuigende Sonja Bakker fan gesproken hadden die goed was afgevallen, hadden we al aarzelend bedacht dat wij het ook wel kunnen... Van mijn buik mag wel het een en ander af, en bij Edwin niet minder dus besloten we in Den Haag ook even het boekje van Sonja Bakker aan te schaffen. Maar wel nadat we onze voorlopig laatste fast food maaltijd bij Burger King op hadden. Maandag starten we!

donderdag 8 februari 2007

Alarm!


Weeralarm in nederland! Zoals helga van leur al voorspeld had begon het inderdaad al rond 8 uur te sneeuwen in middelburg. Hoeveel er nog bij zal vallen weten we natuurlijk niet, maar op dit moment ziet het er zo uit! Genomen vanuit het kantoor van ineke die ik even in de kou heb gezet door het raam open te doen.

zondag 4 februari 2007

Eerste

Toen we eenmaal binnen waren bij de Bellevue waar het prijslopen plaats vond, konden we al aan de reacties merken dat we in de smaak vielen. Toen het echte prijslopen aan de beurt was, en we spontaan een act begonnen doordat sneeuwitje dood op de grond lag, met haar maat 44 pumps heen en weer bewoog en plotseling door een vrijwillige prins wakker werd gekust, werd al snel duidelijk dat we een top act waren! En jawel hoor, in de categorie groepen werden we eerste! Hier snowmartin en dwerg Edwin.

Hi Ho

Hi Ho Hi Ho Het werk is weer gedaan, la la la la la la la la la Hi Ho Hi Ho! Zo klonk het ongeveer vrijdagavond bij het prijslopen van de carnavalsclub "Altijd Leut" Dit jaar deden we als groep mee (vorige met zijn 2 met die naaktpakken weet je nog?) en omdat het motto ven Bergen op Zoom "Het is een sprookje" en het motto van de club "We zijn ervoor geknipt" is, kreeg onze Els ineens een helder idee door de thema's te combineren tot "We zijn uit een sprookjesboek geknipt. Het resultaat was Sneeuwitje en de 7 dwergen, natuurlijk incl. boze heks! Hier op de foto bij de Raaijberg waar we van te voren verzamelden.