vrijdag 26 september 2008

Spiderman!

Zo af en toe kun je leuke dingen doen als je je telefoon cam op zak hebt, en je telefoon heb je (tenminste ik wel) altijd op zak! Zo kwam ik vanmorgen in de tuin bij de brugmansia deze huge spy tegen! Het duurde even voordat ik m scherp voor de lens had, maar het resultaat van dit plaatje mag er zijn! Veel spinnen trouwens en vooral veel webben! Mooi zo die herfsttaferelen! Je ziet het, tussen het schilderen door ook nog koffienpauze in de tuin!
Posted by Picasa

Darkroom

De darkroon is klaar! En al zeg ik het zelf..... Sssssssssschitterend! Achtentwintig euri verf, rolletje plakband en wat plastic en voilla! Een heel andere sfeer in de kamer! Schilderijen op canvas van New York (notabene gekocht in Madrid en niet eens in New York toen we er waren!) maken de boel af. Black & White in onze vernieuwde master bedroom!
Posted by Picasa

Metamorfose

Zo af en toe moet je de boel toch eens veranderen qua kleur, kost minimaal, resultaat maximaal! Nu gaat de oranje muur op de slaapkamer eraan! Emmertje verf doet wonderen! De slaapkamer muur (eentje maar hoor, valt mee..!) is nu zwart! Het is zowiezo klusweekend hier, paar dagen vrij om eens de punten op de I te zetten. De trap opgang naar de zolder wordt eindelijk gedaan (was nooit afgemaakt na de verhuizing) en de achterdeuren aan de buitenkant stonden ook nog steeds op een aflak beurt te wachten! Het gaat nu gebeuren!
Posted by Picasa

Crea Bea's

Dit keer gingen mijn schoonzus Monique en mijn schoonmoeder ook mee om eens te kijken of het hun ook zou lukken iets leuks te maken. En Jawel! Na een avondje zwoegen met prikken, knippen rijgen en koffiedrinken was het resultaat er! Volgende keer weer!
Posted by Picasa

Freubelmutssenclub

Gister was het weer freubelmutsenclubje met weer een nieuw bloemstuk. Na de succesvolle krans van afgelopen keer was het nu tijd voor iets heel anders! Een herfstkleuren creatie!
Posted by Picasa

zondag 21 september 2008

Opgeruimt...

....staat netjes! alles ziet er weer picobello uit. We kunnen nog lekker buiten zitten, nu weer in de zon zonder paviljoen, de Brugmansie bloeit zoals je ziet nog uitbundig met zijn gele trompetten en de Bougainville zet achterin de tuin nog steeds haar beste beentje voor, kortom, laat die nazomer nog maar even duren! Na een kleine eenzinking van de komende 2 dagen schijnt het tot eind september nog mooi te blijven dus ben benieuwd!
Posted by Picasa

Zomer voorbij?

Het is alweer eind september en hoewel het afgelopen week en weekend best lekker nazomer weer was, zal de zomer toch echt voorbij zijn nu het officieel, volgens de kalender althans, herfst is. Rede om vandaag de tuin eens aan te pakken. Het paviljoen hebben we afgebroken en het frame in de kelder opgeborgen, het doek draait nu zijn rondjes in de wasmachine, de coniferen geknipt en alles lekker aangeveegd! Al met al een lekkere klus voor de rusitge zonnige zondagmiddag!
Posted by Picasa

Uitvaart

Op een uitvaart zit niemand natuurlijk te wachten, maar stiekem zijn we toch best benieuwd hoe het er achter de schermen aan toegaat. Toch? Wij in ieder geval wel dus toen afgelopen zaterdag de open dag was op de begraafplaats en het crematorium hebben we de stoute schoenen aangetrokken. En eerlijk is eerlijk, best intressant hoor! Een wandeling door de prachtige tuin waar de graven en urnenmuur is, op de foto de prachtige vijver met rondom diverse urnen die al dan niet zijn ingegraven. Binneneen kijkje in de regiekamer waar geluid en beeld verwerkt worden. Een praatje met een zangduo die daar regelmatig live de boel opluisterd (hij heeft een studio thuis dus wellicht voor mij ook wat om eens iets op te nemen?! Heb zijn kaartje!) en diverse stands met urnen, kisten, kaartjes en zelfs luchtbaloonen waarin de as kan worden opgelaten. Waar we stiekem toch het meest benieuwd naar waren was de oven.... We weten nu hoe dat in zijn werk gaat! Al met al dus best de moeite waard!
Posted by Picasa

woensdag 17 september 2008

Album klaar! (Niet meer under construction!)

Het kost effe tijd, maar wellicht had je ze toch nog niet gezien, het webalbum van Spanje 2008 is klaar! Nog wat foto's toegevoegd die van mijn telefoon kwamen (oa van een processie die we bij toeval in Toledo tegenkwamen en van deze poes in Sevilla die uit het raam gluurde.) Nu nog een album maken om te laten afdrukken...... kost nog meer tijd hahaha! Maar deze zijn er alvast!
Posted by Picasa

Spaanse foto's online! (Under construction)

De foto's van ons Spaanse avontuur staan online! Het zijn er heel wat geworden, geschoten door zowel Eppie als ik. Ik ben er nog mee bezig, dus under construction want er moet nog het een en ander uit, maar goed, je zult ze ook vast niet allemaal willen bekijken, zoveel zijn het er! Deze is gemaakt in Madrid met zo'n gat waar je je hoofd in kan stoppen voor een foto. Klik voor alla andere foto's op; http://picasaweb.google.nl/edmapics/Spanje2008 Veel kijkplezier weer!

vrijdag 12 september 2008

Buenas dias sevilla


Het is nog maar half in de morgen en de temperatuur hier in sevilla stijgt alweer op weg Naar een waarde ver in de 30. Gisteravond om 22.00 was het nog 31 c! Ben benieuwd wat het vandaag wordt op onze laatste volle dag. Morgen middag vliegen we weer dus dit was weer een laatste teken van leven vanuit spanje!

woensdag 10 september 2008

Tuin


Cordoba heeft ook een alcazar met prachtige tuin. Altijd een bezoekje waard! Vanmiddag lopen we nog wat andere highlights af en dan morgen onze laatste etappe van onze spanje tour; 2 nachten sevilla!

Geen internet


We zitten inmiddels in cordoba maar hebben hier in hotel geen internet. Op zich geeft dat natuurlijk niks maar de weblog moet natuurlijk wel geupdate worden! Gelukkig hebben we de gsm nog! Ziedend heet hier maar erg mooi. Vroeg opstaan om gratis de mezquita te bezoeken. Zie op de foto hoe prachtig!

maandag 8 september 2008

Toledo


We zijn inmiddels neergestreken in toledo, een uur rijden onder madrid. We hebben nu een leuk klein spaans hotel en een echt leuk spaans stadje met veel oudr! Een echt enorm prachtige kathedraal, hier op de foto. Helaas mocht je binnen niet fotograferen maar neem van mij aan dat het ongekent mooi is! We lopen heel wat af om al het moois te zien. Straks houden we wel weer siesta en nog even kijken wat er te shoppen valt. Morgen verhuizen we voor 2 nachten cordoba.

zaterdag 6 september 2008

Leedvermaak; Regen...!

Het uizicht vanmorgen rond 09.30 vanuit onze hotelkamer (La Puerta del Sol)..... de regen kwam met bakken uit de lucht! Da's natuurlijk niet de bedoeling! Zeventien graden slechts, net zoals in Nederland dus! Gelukkig kwam rond 12 uur gelukkig voorzichtig de zon door en het kwik steeg hoger en hoger naarmate er meer zon kwam en de middag vorderde. Het werd uiteindelijk nog zo'n 28 graden! Na regen komt dus echt zonnenschijn!

vrijdag 5 september 2008

Retiro

Als laatste, zinnige uitstap van vandaag hebben we een wandeling gemaakt door het inmens grote Retiro park, het grootste park van Madrid. Retiro past absoluut in het rijtje Vondelpark in Amsterdam, Hyde park in London, en Central Park in New York. Een mooie plek om even uit te rusten is de grote vijver waar je een bootje kunt huren. Na een behoorlijke wandeling weer terug bij het hotel en natuurlijk nu het nog kan de weblog bijwerken! Morgen nog een volle dag hier, zondag gaan we naar Toledo.

Poseren


Er mocht binnenin het ongelijk mooie paleis niet gefotografeerd worden dus poseerden we om beurten maar even voor de camera. Helaas was Juan Carlos er zelf
niet, die zat wellicht lekker thuis want dit paleis dient heden ten dage alleen nog maar voor officiele ontvangsten en natuurlijk voor toeristen om geld in het laatje te brengen!

Koninklijke dag

Vandaag begon de dag zoals je m niet wilt hebben op vakantie, en zeker niet in Spanje; bewolkt... gelukkig kwam ie er vandaag zo af en toe doorheen maar echt warm was het niet en er stond een koude wind. Maar net geneg voor de kortge broek dus, maar prima voor toeristische wandelingen en daarvoor zijn we tenslotte vooral hier! Vanmorgen stond een bezoek aan het koninklijk paleis op het progama.

donderdag 4 september 2008

Reclame

Spanje is natuurlijk sherry land bij uitstek en hoewel de meeste sherry uit Jerez komt (waren we vorig jaar!) is er hier in Madrid ook volop sherry te krijgen. De reclame van Tio Pepe sherry brand er al sinds jaar en dag op de Puerta de Sol en is zelfs uitgeroepen tot cultureel erfgoed! Ik nog niet maar sta er wel bij op de foto hahaha!

Straatleven

Na de siesta, die hier in de stad wel merkbaar is, maar in de kleinere steden nog meer, komt alles weer tot leven! Winkels gaan weer open, de mensen gaan de straat weer op en de muziekanten en straatartiesten komen weer te voorschijn. En wat is er dan leuker dan een Mariachi bandje tegen het lijf lopen?

Hola!

Vanmorgen in alle vroegte op schiphol aangekomen voor onze trip naar Madrid. We dachten gelijk al een vette vis binnen te hebben aan het begin van onze vakantie omdat Iberia ons 60 euro pp aanbood als we 1 vlucht (slecht 2 uur) later zouden nemen. verwacht werd dat er plaatsen te weinig waren in het vliegtuig, maar helaas voor ons, toen we ons weder meldden bij de balie leek het er nog wel op dat we later zouden vliegen, maar eenmaal aan de gate mochten we toch nog mee. Hadden inmiddels wel gratis koffie op! Reis ging voorspoedig! Al een klein beetje van de stad gezien, zitten super centraal, oa. vlakbij dit mooie plein, Plaza Mayor met meer dan 150 balkons!

maandag 1 september 2008

Actie!

Als de kindertjes maar zoet zijn........ Bij elke sprong van Edwin werd Ellen zowat over het net gelanceerd! Jammer alleen dat het krukje om uit de trampoline te stappen het begaf toen Edwin er op stapte..... Klik maar op het fimpje!