woensdag 25 februari 2009

Afscheid

Voor Mia en Willem was het dit jaar hun laatste carnaval in het café. Nog 2 maanden te gaan en dan gaan wij er aan de slag! Talloze bandjes kwamen afscheid nemen, en tussen de wijze woorden van toespraakjes door vloeide de traantjes rijkelijk. Maar na 40 jaar horeca wordt het tijd om te stoppen! Wij nemen 5 mei het stokje over
Posted by Picasa

Leeg

Zo ziet Taverne Thalia er nou uit als alles caranalsproof eruit is gehaald! Op de voorgrond de "Nood-toog" oftewel de extra bar die er tijdens de vastenavondperiode altijd staat. De slijtageslag is inmiddels voorbij! Volgend jaar komt ie weer terug, dat wordt dan onze eerste eigen carnaval.
Posted by Picasa

zaterdag 21 februari 2009

Tom Tom

Nee een tom tom heb je niet nodig in de Zuidmolenstraat! De ouderwetse wegwijzer doet het prima!
Posted by Picasa

Binnen

Zelfs binnen in de huizen zijn de ramen soms als etalage ingericht zoals hier!
Posted by Picasa

Uitdossingen

De huizen in Bergen krijgen tijdens de vastavond tijd een ware metamorfose. Soms zelfs hele straten tegelijk! de Zuidmolenstraat spant wat dat betreft altijd de kroon! Oost West Thuis Best hangt er met grote spandoeken tussen allerlei opblaasdolfijnen en luchtbedden! Ze zullen weer veel bekijks hebben als doorgangs straat naar de Kaai en de Dubbelstraat!
Posted by Picasa

Peperbus

Uiteraard is ook de Peperbus weer verkleed! Hij is zo te zien al helemaal in de vekansie stemming aan zijn fototoestel rond zijn neuk te zien! Dat moet ook wel want maandagmiddag tijdens de kindercaranavl moet ie natuurlijk in opperbeste stemming zijn!
Posted by Picasa

Scholen

Hoewel de intcoht pas vandaag, zaterdagmiddag is, was er gisteren, traditiegetrouw al de school optocht in de stad. Alles natuurlijk gebaseerd op het thema "Vastenavond da's pas vekansie""! Zag er leuk uit en lekker makkelijk natuurlijk dat het gewoon bij ons door de straat trekt.
Posted by Picasa

vrijdag 20 februari 2009

33x

De donderdagavond dweilen, een ploeg van 14 (toch?) oud Dosko (plaatselijke voetbalclub) mannen gingen gisteren voor de 33 keer op pad met hun act, Al 33 jaar dus! Tijd om ermee te kappen zo vonden ze zelf, nog 1 keer poseren dus!
Posted by Picasa

woensdag 18 februari 2009

Sloopwerk

In elke stad wordt gesloopt, in elke stad komt er nieuwbouw voor in de plaats. Meestal sta je er niet bij stil, totdat het een gebouw is waar je iets mee had. Zoals mijn oude basis school! De Sandenburg in Middelburg is niet meer! Van ons zesde tot ons twaalfde ging ik daar iedere dag met mijn tweelingzus naar toe en toen ik eenmaal de lts had gedaan en als schilder werkte heb ik er ook nog 2 keer aan de gevel gestaan om de boel weer op te schilderen. Gekke gewaarwording. Ben benieuwd wat er voor terug komt....
Posted by Picasa

maandag 16 februari 2009

Panorama

Ook de panorama test van het nieuwe cameraatje doet het prima! Wat kan er tegenwoordig toch veel! De camera maakt 3 foto's warbij je precies de camera op een in het display aangegeven punt moet draaien. Als de eerste foto gemaakt is en de camera het goeie punt ziet voor foto 2 en drie maakt ie m automatisch! Daarna verwerkt ie de drie foto's, plakt ze aan elkaar en laat ze mooi in elkaar vloeien en dan is dit een mogelijk resultaat! Geweldig he! Nu is dit alleen de huiskamer nog maar, maar ik kan me voorstellen dat dit in een landschap geweldig is! Dat wordt smullen na de vakantie! Panoramische blikken over die geweldige rijstvelden! Het komt vast goed met die Balinese landschappen!
Posted by Picasa

Minder zuiver

De foto is minder zuiver, maar dat was ikzelf waarschijnlijk ook wel..... maar het laat wel de sfeer zien en die was na al die pilsjes en Schrobbelaer prima!
Posted by Picasa

Fans

Ook tijdens de afterparty werd er nog gezongen, Sweet Caroline blijft een succes! Ook de nog aanweizge fans waren laaiend enthousiast!
Posted by Picasa

Klaar

De artiestenmiddag zat er op en natuurlijk werd er met goed gezelschap nog lang nagebabbeld aan de bar!
Posted by Picasa

Echt Bergs

Wie ooit in Bergen op Zoom in de vastenavond periode is geweest (de weblog wordt ook tot ver over de landsgrenzen gelezen!) weet dat het gordijntje rond de nek of als ander onderdeel van de outfit een onmisbaar iets is! En aan somiige gordijnen zit al een jarenlange geschienis! Vele hebben ook echt bij de moeders voor het raam gehangen! Sommigen, zoals deze van Toos echt al heel lang geleden! De traditie van het gordijn gaat ver terug in de vorige eeuw toen de mensen te arm waren om een echt carnavalspak te kunnen kopen, met onder andere de vitrage rond en een lampekap of vergiet op je hoofd kwam je al een heel eind!
Posted by Picasa

GJ

Gerard Joling kwam ook nog even voorbij, ja het mocht wat kosten! Ik hou d'r zo van!
Posted by Picasa

Appeltjes

Natuurlijk kwamen ook de inmiddels wereldberoemd-in-Bergen zijnde dansmariekes nog een keer voorbij. Met 2 emmers vol mandarijnen deelden ze op muziek van Harmonie Oranje Nassau de "appeltjes van Oranje"uit!
Posted by Picasa

De Meskes

Effe pauze! Rina, Bep & Rina namen het er even van. Volop in gedachten volgens mij, of nerveus voor de volgende achter of voorgrond activiteiten.
Posted by Picasa

Een man.....

......mag niet huilen! Eppie als Jaques Herb!
Posted by Picasa

Selvera's

Zondag stond voor ons in het teken van de Altijd Leut Revu. De feestmiddag van de carnavalsclub. De ene act volgde de andere weer op, hier op de foto De Selvera's die de postkoets weer lieten rijden! Op de achtergrond Bep & Rina
Posted by Picasa

Feestweekend

Afgelopen weekend was echt een feestje! Van het ene naar het andere feestje! Eind van de morgen naar Sliedrecht gereden naar Lood 5, een grote woon cash & carry, gevestigd in het oude Ikea gebouw. Altijd leuk zo'n grote zaak met allerlei woon accesoires en meubelen, een woonfeestje dus. Vervolgens naar Den Haag gereden voor een verjaardagsfeestje; Armandus van Hanneke was jarig! Sonja en Hanneke waren gewillige slachtoffers voor een testfotootje met mijn nieuwe fotocameraatje (Olympus u1010). Daarna in Bergen de gordijnen en de zakdoek weer gauw om al hadden we niet zo'n zin na zo'n drukke dag. Maar ja, dit was wel de enige avond dat we zelf nog van het vastenavondgebeuren konden proeven want de vastenavond zelf moeten we zoals het er nu naar uitziet allemaal werken en volgend jaar als het café van ons is natuurlijk zowiezo. Gelukkig werd het erg gezellig!
Posted by Picasa

maandag 9 februari 2009

Ruit d'r uit

Ook weer lekker! Onze ruit ligt eruit, na ja gedeeltelijk dan. Zaterdag avond door een stelletje aso's kapot geslagen! Ik was laat naar bed gegaan en Edwin was nog aan het werk, hoorde ik om 03.00 een knap en scherven! Ik kijken, dacht aan een kat die uit balans een bloempot gelanceerd had maar niks te zien. Edwin om 03.30 thuis en zag ook niks. Niet echt vast geslapen, meer wakker dan slapend hoorde ik rond 0615 de deurbel... dacht Belletje trek, maar nog een keer en nog een keer. Serieus dus. Edwin naar beneden en die wilde zien door het raam wie het was, dus gordijn opzij en..... Allemaal glas! Hij zag dus meteen waarom de Telegraafbezorgster aanbelde! Om te vragen of wij er wel vanaf wisten! Ja nu wel ja. Niet echt meer geslapen want om 08.00 kwam de glasboer nadat Interpolis (glashelder inderdaad) alles in werking had gezet. Nu zit er een noodruit voorgeplakt en van de week als het goed is weer een nieuwe ruit. Wie weet komt de dader van de week nog afrekenen......

zaterdag 7 februari 2009

De Meiskes

Ook de meskes vielen in de prijzen! Rina, Toos, Bep en Toos waren goed voor de derde prijs van de groepen! We gingen er dus goed met de prijzen vandoor!
Posted by Picasa

De anderen

We hadden natuurlijk nog collega's die ook een gooi naar de prijzen deden en dat lukte! Zoals wij van de duo's de eerste prijs hadden, hadden Koos, Eppie en Fer de eerste prijs van de groepen!
Posted by Picasa

Uitegeteld

Het was een lange warme avond want je staat natuurlijk behoorlijk lang met je masker op! Edwin i nog een keer terug gekomen als dansmarie nadat ie hij in zijn gewone kleren was. Nog even een extra optreden! Het zag er niet uit! Klik maar even hierop http://www.youtube.com/watch?v=A-3A_5OT6h0 dan kun je (en de rest van de wereld) zijn actie zien op Youtube
Posted by Picasa

Next topmodel

Natuurlijk even een momentje voor de pers om ons te laten vereeuwigen voor de bladen en kranten uit de regio. De veren waren inmiddels van de laarzen gelopen maar dat mocht de pret niet drukken.
Posted by Picasa

Eerst prijs!

We hebben het weer voor elkaar hoor! De eerste prijs met prijslopen bij vastenavondclub "Altijd Leut"! Onder het motto "We komen goed uit de verf" hebben we ons beste beentje letterlijk en figuurlijk voor gezet!
Posted by Picasa