donderdag 19 maart 2009

Vergeet me niet

Afgelopen week nam Astrid, mijn naaste collega afscheid en ze had voor ons allemaal een klein kadootje bij zich, een Vergeet me nietje! Althans.. een potje met een potgrond tablet en een los zakje zaad. Vorige week woensdag gezaait en nu al boven de grond! Ben benieuwd wanneer de boel in bloei staat!

Panoraaaaaaama

De foto is weliswaar te licht (ben nog steeds aan het uitproberen) maar geeft wel een leuk beeld van wat de panorama functie van het cameraatje automatisch maakt. Hij plakt drie foto's automatisch aan elkaar tot 1 panoramafoto! Blijft leuk!

Groen Gordijn

Het Groene gordijn, de nieuwe wijk op het terrein van de voormalige Cort Heijligers kazerne krijgt steeds meer vorm. Hoewel door de crisis de verkoop van de volgende fases zer stroef verloopt, staan de eerste huizen overeind en sommigen zijn zelfs al bewoont! Waar vroeer de mannen marcheerden staat nu de nieuwste wijk van Bergen!
Posted by Picasa

maandag 16 maart 2009

Mini Mundi

Het is nu nog 1 grote modderpoel maar in mei moet het echt open.... het vernieuwde Miniatuur Walcheren en alles wat er bij komt! Vanmiddag kreeg ik als PV bestuurlid een rondleiding over het bouwterrein. Leuk om te zien! De hal is al een heel eind rond en er wordt hard gewerkt aan de tuin waar straks alle Zeeuwse maquettes komen te staan. Suc6....... er moet nog een hoop gedaan worden!

Suprise!

Ik wilde eigenlijk niks aan mijn verjaardag doen want met zo'n knalfeest vorig jaar kan het alleen maar minder zijn, maar Edwin dacht daar anders over want die had een suprisefeestje georganiseerd! Hij had alleen iets zachter moeten praten enkele weken geleden want toe hoorde ik m al iets te hard fluisteren..... Maar het was weer bere gezellig!

Happy birthday!

Het was vandaag weer 16 maart en dus...... de tweeling is weer een jaartje ouder geworden! Mijn zus en ik zijn inmiddels weer 41 lentes jong!

donderdag 12 maart 2009

Fik!

Daar zit je dan, op weg naar huis in de trein, station Rilland Bath, bijna thuis dus. De trein bleef maar staan gister en het duurde en duurde.... zal wel iets gebeurd zijn denk je dan en jawel, na wat heen en weer lopende conducteurs op het perron komt via de omroepinstallatie ìn de trein het verlossende woord; BRAND! Of de mensen in het achterste treinstel naar buiten willen gaan. Gelukkig zat ik helemaal voorin en bleef maar wachten op wat komen ging, maar mijn nieuwsgierigheid lokte me naar buiten. Daar bleek een behoorlijke rookwolk te hangen met een penetrante "verbrand plastic lucht". Een schakelkast in de trein zelf bleek uitgebrand te zijn. Enige tijd later werden we naar het tegenoverliggende perron gedirigeerd waar inmiddels de volgende trein vanuit Vlissingen richting Bergen ons oppikte. Een half uurtje later maar mèt een verhaal èn foto (helaas niet van de brand, zo brutaal was ik niet... ) was ik thuis.

dinsdag 10 maart 2009

Snoezepoes

Vroeger maakte je om het rolletje van je toestel vol te maken nog wat foto's van je moeder of de hond of kat, maar dat hoefd tegenwoordig niet meer in het digitale tijdperk! Daarom deze maar gewoon omdat Cat-oh een mooi beesie is! En om het nieuwe cameraatje onder de knie te krijgen voor de aankomende vakantie. Nog 4 weken wachten!

Hippe boel

Natuurlijk waren we ooit wel in Maastrich geweest, een jaar of 4 à 5 geledenmaar wat ons opviel was dat er veel hippe nieuwbouw heeft plaatsgevonden! Dit is de wijk Ceramique, aan de rand van de Maas met de brug hier op de foto die de nieuwe wijk met het oude centrum verbindt.

Mestreech

Afgelopen zaterdag waren we maar weer eens de hort op, naar Maastricht dit keer! Met de pv van mijn werk met 2 bussen werden we gedropt en al gauw waaierde iedereen uit over de bourgondische hoofdstad van Limburg. Het weer knapte gelukkig met de minuut op! Hier een automatische panoramafoto om even uit te testen. Natuurlijk, de St. Servaesbrug! Als je heel goed kijkt zie je de overlappingen van de drie automatisch gemaakte foto's.

zondag 1 maart 2009

Drukte

Het was weer de zondag na de carnaval en dus weer het wagentjes kijken op de kaai. Prachtig voorjaarsweer met lekker temperatuurtje en een voorzichtig zonnetje. Dat trekt volk natuurlijk! En voor wie zoals wij de optocht niet hebben gzien toch nog een mogelijkheid om de wagens te bekijken.
Posted by Picasa