maandag 30 juni 2008

Weergoden

Gelukkig waren de weergoden ons allen een stuk beter gezint dan vorig jaar want toen kwam de regen met bakken uit de lucht! Nu was er best aardig wat zon en als die zon er was was het meteen ook goed heet! Als echte katholieken natuurlijk direct na afloop de kroeg in hahaha
Posted by Picasa

Hoog bezoek

Hoog bezoek gistermiddag in Bergen op Zoom. Tot groot genoegen van de gelovigen van de stad liep de bisschop (Hoe heet die man eigenlijk?) mee met de 64e editie van de Maria Ommegang. Een van de laatst overgebleven processies van Nederland.
Posted by Picasa

Glas

Het is niet te hopen dat je hier de ramen ooit eens moet zemen zeg! Niet alleen vanwege de enorme ramen maar ook vanwege de onschatbare waarde denk ik..... je zal met je trekkertje een ster in de ruit slaan....!
Posted by Picasa

Prachtig

Het monument bij het graf Van Willem met zicht op zijn standbeeld.
Posted by Picasa

Dè kelder

De bloemen hier voor op de foto liggen op de grote marmeren plaat die de ingang naar de grafkelder bedekt. De laatste jaren is ie nog al eens een keertje op geweest voor oa Juliana, Bernhard en Claus. Nu hebben we het ook eens in het echt gezien.
Posted by Picasa

Geschiedenis

Tuurlijk ook wat cultuur opgesnoven! Behalve de antiekmarkt afgestruind hebben we ook een bezoek gebracht aan de Nieuwe Kerk met natuurlijk het grafmonument van Willem van Oranje!
Posted by Picasa

Heeeerlijke lunch

Voordat we weggingen had Edwin nog even gegoogled op zoek naar een leuk lunch adresje en het Maxima luncharrangement leek ons wel wat en inderdaad, het was zalig! Buiten op terras aan het water een vers geperst glas jus en zit overherlijke kopje soep en het beste broodje van Nederland, Alex keuze!
Posted by Picasa

Dagje Kruidvat

Zaterdag zijn we met de Kruidvat treinkaartjes net als tienduizenden andere Nederlanders de trein ingestapt voor een dagje uit. We waren echt niet de enige met dat paln in het laatste weekend dat ze geldig waren wat de trein puilde uit! Maar goed, het was ook veteranen dag in Den Haag, Kane in de Kuip en Studio 100 voor de kids in Ahoy die misschien speelde dat ook mee. Maar wij zijn naar Delft geweest. Ooit wel eerder daar geweest voor een flits bezoek maar nu wat langer. Mooie stad met veel ouds!
Posted by Picasa

Goeie moed

Iedereen was nog vol goeie moed op de foto, niet wetend dat nog geen 6 uur daarna Nederland als verliezer het veld af zou gaan......
Posted by Picasa

Bezoek

Ok, het is alweer even geleden, maar op de dag dat het Nederlands elftal ten onder ging in het EK waren Sonja, Gerd, Hanneke, Armandus, Paolo en moeder Janse in de Highstreet voor een gezellig middagje keuvelen. Sonja en Gerd waren er al vroeg dus eerst mee winkelen en daarna kwam de rest. Alles op tafel a la tapa en kanen en keuvelen maar!
Posted by Picasa

donderdag 19 juni 2008

Fröbelclub

Het was me weer een avondje wel bij de fröbelmutsen in het bloemenatelier in de Steenbergse staat. Vier vrouwen en 2 mannen (waaronder ikzelf) waren druk in de weer om deze krans tot in de details te schikken tot dit prachtige plaatje. Je kan toch meer dan je denkt zoals je ziet hè? En we zijn weer een avondje van de straat geweest nietwaar?
Posted by Picasa

Weekendje

We zijn weer op pad geweest afgelopen weekend. Ditmaal ter voorbereiding op ons weekendje weg met onze kroegvrienden. Dit weekend vind jaarlijks plaats eind september en wij als organisatie gaan altijd van te voren even een kijkje nemen. We zeggen nog niet waarheem we gaan en daarom ook een algemene foto. De foto laat het uitzicht zien vanuit de enorme tuin die bij het gave huis ligt. Eind augustus meer daarover!
Posted by Picasa

maandag 9 juni 2008

Grote stappen....

....snel thuis! Zo kun je deze schitterende Bougainville wel omschrijven! Prachtige plant! Hoop alleen dat ie het ook blijft doen in ons wisselvallige zomerweertje......
Posted by Picasa

Voetbalweken

De weken van het voetbal zijn aangebroken en hoewel ik geen voetbal fan ben vind ik het altijd wel grappig hoe alles hoe langer hoe meer oranje kleurt. Of het een kwa jongens streek is weet ik niet, maar toen ik vanmiddag door Middelburg fietste kwam ik op de Balans, met de Abdij en Lange Jan op de achtergrond, deze oranje fontijn tegen. Leuk zicht!
Posted by Picasa

Utrecht

Omdat we nooit ergens komen besloten we gisteren maar eens naar Utrecht te gaan. Niet zomaar natuurlijk maar naar de voorstelling van Dirty Dancing! Even na tweeen arriveerden we en met onze komst verbeterde snel ook het weer. De thermometer wees zelfs al 27 graden aan en er kwam steeds meer zon! We hadden niet veel geluk op het eerste terras onder de Dom; de koffie kwam na een minut of tien na onze bestelling pas, de rabarbertaart bleek op en een dikke tien minuten nadat we onze laatste slok koffie naar binnen goten kwam eindelijk de appeltaart eens aanzetten.... NOT dus want die mocht weer mee terug de keuken in en afrekenen graag...!!! Ze zijn ze gek geworden daaro? De rondvaart door de grachten verliep vlekkeloos en de Tapas aan de oude gracht waren heerlijk! Ook dat duurde lang.... Dirty Dancing was best te pruimen, zeker visueel gezien dankzij de indrukwekkende technische hoogstandjes, maar van een musical verw2acht je veel live gezongen nummers en dat vond ik persoonlijk een beetje tegenvallen. Veel van de muziek was gewoon het origineel dat (zo leek het misschien) zo van cd kwam. Of misschien werd het knap meegezongen met de live band die er wel was, maar dat werd mij niet geheel duidelijk. Het verhaal blijft leuk, lekker zoetsappig en zo werd het best ene leuke avond. Natuurlijk was het eind het leukst, net als in de film en zo kwam alles toch nog goed;)
Posted by Picasa

zondag 8 juni 2008

Relax

Dit zou ons nog weleens wat lijken voor bij ons in de tuin! Ze liggen heerlijk man! Eerstmaar een sparen;)
Posted by Picasa

Harvest Fair

Gisteren zijn we naar de Harvest Fair op een landgoed bij de Wouwse Plantage geweest. Een country fair die enorm groots opgezey was, mar door het miezerweer niet zo goed bezocht werd helaas... ik vond het geweldig al die tentje met brocante, tuinartikelen, bbq's planten, bubbelbaden, ganzen die een ganzenmars liepen, de mannn van de Borgerij, tippi tenten verhuur etc etc. Volgend jaar ga ik zeker weer! Klik maar op het filmpje!

Einde

Het einde van het feest hier op de foto, schuifelen met sterrenregen (die net uitging toen ik klikte). Veel geluk samen maar dat zal wel lukken met al 2 kinderen en 6 jaar al jaren samenwonen.
Posted by Picasa

De artiesten





Uitgedost als echte sterren kwamen met veel gejoel binnen en playbackte Hans de sterren van de hemel, maar het hoge joehoehoe uit het liedje gebeurde live tot grote hilariteit! Hans was totaal ingeleefd in zijn rol, geweldig! We hebben zowel vooraf als tijdens de act enorm gelachen, vooral ook omdat bmijn gitaar vast bleef zitten in de slinger en niet meer los wilde hahaha hoort erbij toch? Het was een enorm leuk feest! Ook de collega van Marcha was goed! Met een zelf geschreven tekst op een Haze medley zong hij (heel goed) de sterren van de hemel!

Scissorzzzzzzzzzzzzz

Afgelopen vrijdag trouwde onze collega Diederick en hadden we een bbq fesst in een strandtent in Dishoek. Leuke tent maar helaas waren de weergoden het bruidspaar (en daarmee ons ook...) niet gezint.... Jammer maar goed, onder parasols stond het overheerlijke vlees ons toe te glimlachen en met de temperatuur viel het wel mee. Later op de avond was iedereen weer binnen en onstond er een supergezellig feest met leuke muziek en optredens van collega's! Wij deden de Scissor Sisters, die foute groep met die zanger met dat hoge stemmetje, Don't feel like dancin.... oe oe oe! Erna zag er ineens heel anders uit!
Posted by Picasa

maandag 2 juni 2008

Vondelpark

Al fietsend door Amsterdam, langs de grachtjes en Hans van Wiligenburg die zijn teckel uitliet op weg naar de PC oftwel de PC Hoofstraat waar de exclusieve en vooral dure merken. Eerst nog even het Vondelpark mee pikken, want verwende lullen als we zijn hebben we wel Central Park in New York gezien, Kensington Gardens in London maar nog nooit het bekendste park van Nederland! We schamen ons oprecht! Geweldig vonden we het, en zeker omdat het weer steeds beter werd, werd het ook steeds drukker en drukker met rollerskaters, joggers, wandelaars, picknickers, straat artiesten, maar ook bekende Nederlanders want toeval of niet, zondag begonnen de wekelijkse openlucht optrdens voor het zomerseizoen 2008 en zo zagen we onder andere Huub van der Lubbe van De Dijk! Later trad Candy Dulfer ook nog op, Gratis allemaal. Wel voor het laatste seizoen begreep ik want de bewoners van de veelste dure huizen rondom het park met hun poeha hebben zogenaamd last van oa het geluid bij dit soort geweldige optredens in de openlucht....... het is toch te gek voor woorden!
Posted by Picasa

Kotje

Het beschilderde electriciteitskotje bij de beelden van Johnny en Tante Leen op de gedempte Elandsgracht. De naam Jordaan komt, zo las ik net, waarschijnlijk van het Franse woord "Jardin"af oftewel tuin, dus het is niet zo verwonderlijk dat er zoveel bloemen in de wijk staan!
Posted by Picasa

Pareltjes

Achter een transformatorhuisje dat leuk is beschilder met de tekst "Amsterdam wat ben je mooi, hou het zo" en "de parels van de Jordaan" staan op een pleintje waar ooit een gracht was de beelden van o.a. Johnny Jordaan, Tante Leen. Leuk om weer eens gezien te hebben!













Baantjer

Appie Baantjer zelf was er niet en Piet Römer al evenmin maar wij waren er wel! Bij café Lowietje dat in tegenstelling op wat je op tv denkt te zien niet op de Wallen staat, maar middenin de Jordaan!

Hofjes

Gisteren hebben we de dag weer eens doorgebracht in Amsterdam.We hadden nog Kruidvat treinkaartjes dus lekker goedkoop naar de hoofdstad! Eppie en Els gingen ook mee. Met een kater van de avond ervoor vertrokken we om 9.35 uit Bergen en waren we 11.00 in Amsterdam. Eerst op zoek naar de fietsenverhuur want dat was ons vorige keer goed bevallen zo door Amsterdam op de fiets. Je ziet zoveel meer! We kwamen onder andere dit pittoreske hofje tegen. verscholen middenin de Jordaan. Edwin had zaterdag met zijn werk een rondleiding gehad met een oude Amsterdammer en die weten dat soort dingen natuurliujk wel te vinden! En wij nu dus ook! Het filmpje is met mijn nieuwe telefoon gemaakt, niet slecht toch?

Flitsend!

Dat moest natuurlijk misgaan vanmiddag met het weer. Ik stapte om 16.15 bij ons op kantoor de deur uit en het was 22 graden en 40 minuten laten in Bergen op Zoom 27! Wat een verschil! Maar in Middelburg scheen de zon en bij ons in Bergen dreigde het al aardig. Toch was het pas tegen zevenen voordat het echt begon te knallen en flitsen hier! Buienradar was meteen overbelast, maar ik kon uit de reeds bewegende beelden die al draaiden op mijn laptopje nog wel dit plaatje halen. Goed rood dus! En rood betekend bliksem!!!